AcasăSportStudenții din Oradea inovează în karting cu monopostul termic.

Studenții din Oradea inovează în karting cu monopostul termic.

IMT Oradea obține locul II la Challenge Kart Low Cost 2024

Două echipe de studenți de la specializarea Autovehicule Rutiere, a Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică (IMT) – Universitatea din Oradea, au obținut locul II la Concursul Internațional Studențesc Kart Low Cost 2024. Echipele IMT sunt abia la cea de-a doua participare în această competiție. Participanții au fost puși în fața provocării de a concepe, proiecta și realiza două karturi, unul cu motor electric și unul cu motor termic, în limita unui buget impus de regulamentul concursului.

Competiția, o incursiune în lumea accelerată a karting-ului

Concursul studențesc internațional Challenge Kart Low Cost a fost un veritabil test al creativității și ingeniozității studenților, sub incitanta vizor a Societății Inginerilor de Automobile din România (SIAR) și a Institutului Superior de Autovehicule și Transporturi din Nevers, Franța. Participanții au fost nevoiți să dovedească nu doar pricepere tehnică, ci și competențe manageriale și o capacitate de rezolvare ale problemelor apărute pe circuitul profesionist de la Circuitul de karting Magny-Cours.

Studentul masterand George Octavian Onaca: „Inovație și mândrie”

Mai mult decât o simplă competiție, Challenge Kart Low Cost 2024 a fost o provocare pentru tinerii ingenioși ce au reprezentat IMT Oradea. Studentul masterand George Octavian Onaca a subliniat importanța inovației și mândriei în realizarea monopostului termic, precizând că munca de echipă și reușita de a depăși obstacolele au condus la performanța de excepție obținută în competiție.

Studenții IMT: o poveste de efort și perseverență

În ciuda provocărilor întâmpinate, studenții IMT Oradea s-au remarcat prin efortul, determinarea și spiritul de echipă. Proiectarea și construcția karturilor au fost decise, iar rezultatul final a reflectat nu doar competența tehnică, ci și capacitatea de a depăși obstacolele și a transforma dificultățile în reușite de excepție.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img