AcasăSportMacron, președintele Francez, fotografiat în timpul antrenamentului de box.

Macron, președintele Francez, fotografiat în timpul antrenamentului de box.

Incidentul care a stârnit controverse: Macron surprins boxând într-un mod controversat

Emmanuel Macron, președintele Franței, a fost protagonistul unui incident care a captat atenția publicului și a stârnit numeroase reacții pe rețelele de socializare. Două fotografii virale l-au surprins pe șeful statului francez în timpul unui antrenament de box, evidențiindu-l într-o postură musculoasă și tensionată, într-o încercare probabil de a-și etala forța brută.

Imaginile alb-negru, publicate inițial pe Instagram de fotograful oficial al președintelui, Soazig de La Moissonnière, l-au arătat pe Macron lovind un sac de box într-o sală de antrenament. Potrivit informațiilor de pe Libertarea.ro, se pare că șeful statului francez are o fascinație pentru cluburile de box, efectuând antrenamente de aproximativ 45 de minute de două ori pe săptămână, după cum a fost confirmat și de soția sa într-un interviu recent.

Fotograful oficial, Soazig de La Moissonnière, este recunoscut pentru surprinderea președintelui francez în ipostaze informale, însă de data aceasta, fotografiile au provocat o avalanșă de reacții din partea internauților. Unii comentatori au subliniat că mușchii lui Macron par manipulați digital, sugerând folosirea programelor de editare foto pentru a-i mări aspectul musculos.

Dincolo de glumele la adresa președintelui, cum ar fi comparațiile cu supereroul Hulk sau provocările fictive la luptă cu Putin, au fost și comentarii laudative. Unul dintre ele menționează că Macron este „un președinte combativ pentru Franța” și a apreciat „fotografiile magnifice”, evidențiind o interpretare favorabilă a imaginilor controversate.

Însă, un profesor de istorie contemporană, Éric Anceau, a subliniat că indiferent dacă fotografiile sunt sau nu retușate, acestea alimentează un cult al masculinității agresive, aspect adoptat și promovat de lideri politici ca Putin, iar acum, într-o manieră inecarabil de ironic, pare să fie adoptat și de Macron. Disprețul pentru această abordare populistă și manipulatoare a fost exprimat cu claritate de către Anceau pe rețeaua de socializare Facebook.

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img