AcasăSportCSM CSU Oradea a câștigat meciul cu CSM Corona.

CSM CSU Oradea a câștigat meciul cu CSM Corona.

CSM CSU Oradea a câștigat la Brașov cu CSM Corona și a ajuns la cea de-a 13-a victorie în TOP 10

Deși au evoluat pe terenul ultimei clasate din TOP 10, la Brașov, cu CSM Corona, baschetbaliștii de la CSM CSU Oradea au avut un joc dificil, sâmbătă seara, în cadrul etapei a 26-a din sezonul regulat al Ligii Naționale. Bihorenii s-au impus cu scorul de 81-75, dar după ce au avut un prim sfert extrem de slab.

Astfel, la prima pauză, echipa antrenată de Cristian Achim era condusă cu 20 de puncte. Scorul a fost de 29-9 în favoarea gazdelor. „Oradea a avut numeroase posesii pierdute, nu a găsit ținta de la distanță deloc și a fost inexistentă în defensivă”, după cum au precizat și reprezentanții clubului CSM, pe site-ul oficial.

În sfertul al doilea, jocul bihorenilor s-a mai îmbunătățit, astfel că CSM CSU a mai redus din diferență, pentru a ajunge la șase puncte de adversar la pauza mare, scor 45-39. În secvența a III-a, în schimb, situația s-a echilibrat mult. Gazdele s-au menținut în avantaj pe tabelă, dar elevii antrenorului Cristian Achim s-au apropiat amenințător. Roș-albaștrii au reușit să egaleze prima dată la 61, după care chiar au trecut în avantaj, numai că în ultima pauză s-a intrat cu scor egal, 64-64.

O formă bună de joc a arătat-o, în special în ultimul sfert, Toddrick Gotcher, cel care a desprins echipa orădeană la două posesii. Gazdele nu au cedat însă și au replicat rapid, reușind să egaleze la 75, când mai erau trei minute din joc. Totuși, finalul partidei a fost al CSM CSU-ului, care a înscris mai întâi prin Kris Richard, după care Donatas Tarolis a stabilit scorul final, 81-75 pentru vicecampioni, care ajung, astfel, la cea de-a 13-a victorie din TOP 10 și se mențin pe locul 2 în clasament.

În partida de sâmbătă seara de la Brașov, Toddrick Gotcher a fost principalul marcator al echipei antrenate de Cristian Achim, cu 17 puncte. El a fost urmat de Kris Richard cu 14 puncte, Cătălin Baciu și Jon Arledge cu câte 11 puncte și de Nijal Pearson, autor a 10 puncte. De la gazde, CJ Williams a fost cel mai eficace, cu 15 puncte înscrise pentru CSM Corona.

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/csm-csu-oradea-a-castigat-la-brasov-cu-csm-corona-si-a-ajuns-la-cea-de-a-13-a-victorie-in-top-10-185286.html

Must Read

spot_img