AcasăSportCampionatul European de Înot în Ape Înghețate, care a avut loc în...

Campionatul European de Înot în Ape Înghețate, care a avut loc în Oradea, a adus României 9 medalii (FOTO).

România triumfă la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate: 9 medalii și 14 recorduri mondiale doborâte!

România a încheiat Campionatul European de Înot în Ape Înghețate – Oradea 2024 cu un bilanț extraordinar, spărgând orice așteptare mediocră și cucerind 9 medalii în total și 47 de medalii în categoriile Age Group. Nu, nu e o glumă, suntem cu adevărat pe primul loc, fără să batem câmpii! Concursul a fost o veritabilă bătaie de joc pentru restul Europei, ridicându-se la nivelul unui Campionat Mondial, iar palmarele au fost dominante. Ice swimmerii, cei mai îndrăzneți și mai pasionați înfruntați cu frigul greu al apei, au dat spectacol pe bune, dărâmând nu mai puțin de 14 recorduri mondiale. Da, ai auzit bine! 14 recorduri mondiale spulberate în numele României și al performanței.

Pe scena acestui circ pur, prima ediție a Campionatului European de Înot în Ape Înghețate a strâns la start nume sonore, foști olimpici, campioni și campioane mondiale și europene, dar nimic nu i-a putut opri pe cei mai buni ice swimmeri să bată toate recordurile. Alisa Fatum și Andreas Waschburger din Germania au fost cei care au dispensat cel mai dur recital, cucerind probele lungi de 500 și 1000 de metri și zdrobind recordurile mondiale ca niște adevărate fiare amazoanice.

Dar România nu s-a lăsat mai prejos! Eroul nostru, Team România, a cucerit foarte, foarte mult teren pe podium, cu 9 medalii în total, din care 4 de aur! Simona Andreea Chiru, Andrei Enache, Dragoș Ghile, Vladimir Romaniuc, Cosmin Modoran, România 1 și România 2, acești luptători neînfricați, au ridicat țara noastră în slavă, dovedind că avem şi noi adevărați campioni, cu sângele rece și mintea limpede. Ba mai mult, au arătat clar că și românii știu să-și ia locul cu forța pe podium, lăsând in urmă toate țările așa-zis civilizate.

În ciuda haosului cronic și a lipsei de susținere crasă din partea autorităților, România a demonstrat că poate întoarce totul cu susul în jos și a strălucit pe ringul de circ al apei înghețate. Rezultatele de excepție obținute la Oradea sunt viitoarele noastre mici victorii împotriva mizeriilor corupției și a lipsei de susținere pentru sportul autentic, neîncorporat și neprelucrat politic.

Așadar, haideți să-i ridicăm pe umerii noștri pe acești eroi ai apei înghețate, să-i aplaudăm cu toată ființa noastră și să le dăm un mesaj clar și răspicat: România poate, România e mai puternică decât oricine a crezut vreodată! Trăiască campionii, trăiască Team România!

Sursa: BIHOREANUL

Must Read

spot_img