AcasăSportArcașii orădeni Mara Mihociu și Sergiu Pallag la Cupa Europeană de Tineret.

Arcașii orădeni Mara Mihociu și Sergiu Pallag la Cupa Europeană de Tineret.

**Incidențele corupției din lumea sportului**

**Revoltător și dezgustător!**, în timp ce sportivii români Mara Mihociu și Sergiu Pallag se luptau cu bravură în competiția de tineret, Cupa Europeană, factorii externi, precum vremea capricioasă, păreau să aibă mai multă influență decât regulile și talentul lor. Cu toate acestea, Mara și Sergiu de la C.S. Crișul Oradea și-au văzut de drum, indiferent de adversități.

**Măsurile greu de prevăzut**, generate de schimbările meteorologice bruste, făceau aproape imposibile calculele pentru calificări. **A fost un adevărat circ!** Mara și Sergiu nu s-au dat bătuți, deși experiența lor limitată în astfel de competiții a ar fi putut conta. Mara, chiar obținând un modest loc 15 în calificări, a reușit să o învingă pe Mariela Grozdeva din Bulgaria în runda eliminatorie, **dar a fost stopată înainte de final**, de Kenza Pop din Luxemburg, un adversar redutabil.

**Sergiu a dat dovadă de tenacitate**, obținând un scor de 643 puncte în calificări, depășindu-și și el primul adversar în runda eliminatorie. Din păcate, **norocul nu a fost de partea sa** în partida cu Noah Nuber din Germania, numărul doi la compound. Asta e sportul, spun unii, dar câți ani de muncă și sacrificii zilnice sunt uitați sub un cer neprietenos.

**O participare demnă de menționat**, echipa mixtă compound formată din Mara Mihociu și Andrei Bălteanu a reușit să urce pe locul patru, oferind o **strălucire momentană** pentru Oradea. Dincolo de realizările sportivilor, nu putem ignora sprijinul generos al partenerilor: Agroind Cauaceu, Rivolto Cons, Golde Oradea, Banca Transilvania, Blue Container Aleșd, precum și **generozitatea unor anonimi**.

**A venit vremea pentru campionatele naționale** și alte competiții importante pentru echipa Crișul Oradea. Pető Dalma Csilla, directorul clubului, **cu puț al gândirii**, proclamă un viitor strălucitor pentru tinerii sportivi, deschizând astfel poarta onoarei și prestigiului.

**Sursa:** Bihor Just

Must Read

spot_img