AcasăSanatatePeste 1800 de participanți la Congresul de stomatologie.

Peste 1800 de participanți la Congresul de stomatologie.

În aceste zile, are loc Congresul de Stomatologie „Denta orădeană” , eveniment aflat la ediția a XV-a.

Peste 1.800 de participanți iau parte, în aceste zile, la evenimentul științific, organizat de Facultatea de Medicină și Farmacie acum și în format hibrid.

Evenimentul de deschidere a congresului de stomatologie „Denta orădeană”, desfășurat joi dimineața, în sala de conferințe a hotelului „President”, din stațiunea Băile Felix, a fost deschis de conf. univ. dr. Gabriela Ciavoi, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.

Conf. univ. dr. Gabriela Ciavoi, director al Departamentului de Medicină Dentară al facultății orădene, a anunțat că la congresul intitulat „Performanță prin interdisciplinaritate în stomatologia contemporană” participă 18 lectori, din centre universitare precum: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, București și Oradea. „Azi dimineață aveam înscriși 1826 de participanți on-line și 182 de specialiști în stomatologie prezenți”, a mai spus, conf. univ. dr. Gabriela Ciavoi.

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a declarat că…

…prezența sa la deschiderea evenimentului științific „este o formă de respect pentru ceea ce faceți dumneavoastră pentru sănătatea dentară a noastră, a copiilor și a părinților noștri”.

Rectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău, consideră că…

…această manifestare este încă o dovadă a „unei sănătoase vieți academice și un prilej de relaționare între specialiști și sectorul economic”.

„Universitatea din Oradea susține acest tip de manifestări științifice, având credin…

…a fiecare astfel de întrunire adaugă câte un element novativ meseriei dumneavoastră. Vă doresc succes, cu speranța că ne va fi nouă, pacienților, din ce în ce mai ușor să trecem pragul cabinetelor stomatologice”, a încheiat președintele Senatului Universității din Oradea.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Bihor, conf. univ. dr. Daniela Rahotă le-a mulțumit stomatologilor bihoreni pentru că…

…i-au fost, „de fiecare dată”, alături instituției pe care o reprezintă, în activitățile de prevenție stomatologică și de promovare a sănătății orale.

La rândul său, prof. univ. dr. Florian Bodog, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie, a apreciat…

…„curajul” celor prezenți de a prezenta realitatea și provocările cu care se confruntă în practica stomatologică.

În următoarele trei zile, pe lângă intervențiile științifice ale celor prezenți, la „Denta orădeană” se vor desfășura și o serie de workshop-uri al căror scop este acela de a-i conecta pe participanți la cele mai moderne tehnici și tehnologii din domeniul stomatologiei.

„Workshop-ul «Aplicațiile realității virtuale în serviciile medicale stomatologice» prezintă tehnologia care îți permite să experimentezi lumi virtuale într-un mod foarte realist, făcându-te să uiți, pentru moment, de locul în care te afli. Ochelarii VR au un beneficiu extraordinar, acela de a reduce stresul și starea de anxietate pe care pacientul le manifestă pe scaunul stomatologic”, explică conf. univ. dr. Liana Tudor.

Sursa: https://www.bihorjust.ro/peste-1800-de-participanti-la-congresul-de-stomatologie-denta-oradeana/

Must Read

spot_img