AcasăSanatateIngredientele si informatii nutritionale ale produsului alimentar.

Ingredientele si informatii nutritionale ale produsului alimentar.

Dezvăluiri Șocante Despre Codurile PLU de pe Fructele din Supermarketuri

Când pășești într-un supermarket, te așteaptă nu doar o varietate de fructe și legume, ci și un puzzle ascuns pe fiecare sticker care îți poate spune multe despre ce anume urmează să consumi. Acele coduri PLU (Price Look-Up) nu sunt doar niște numere aleatorii, ci indicatori vitali care dezvăluie dacă produsele au fost crescute organic, folosind îngrășăminte chimice sau dacă au fost modificate genetic.

Ce Înseamnă Fiecare Cifra din Codul PLU?

Un mic sticker poate spune multe: fiecare cod PLU conține 4 sau 5 cifre, iar semnificația lor este crucială. Dacă codul începe cu cifra 9, produsul este organic și cultivat fără pesticide sau chimicale. Un început cu cifra 8? Atenție! Acesta este un indicator că fructul sau leguma a fost modificat genetic. În cazul unui cod de 4 cifre care începe cu 3 sau 4, produsul a fost crescut în mod convențional, ceea ce înseamnă utilizarea pesticidelor și a altor chimicale pentru a maximiza producția.

Fructele Modificate Genetic – O Prezență Tot Mai Mare

Specialiștii alarmează asupra prezenței tot mai mari a fructelor modificate genetic în rafturile supermarketurilor. Bananele, pepenele galben și papaya sunt doar câteva dintre fructele care, de cele mai multe ori, sunt supuse acestui proces. Verificarea codului PLU devine astfel esențială pentru a evita consumul de produse modificate genetic, mai ales când acesta începe cu cifra 8.

Importanța Verificării Codurilor PLU

Ignoranța nu mai este o scuză când vine vorba de sănătatea ta și a familiei tale. Verificarea acestor coduri ar trebui să devină un obicei, mai ales într-o lume unde producția de masă adesea compromite calitatea și siguranța alimentară. Un cod lipsă? E un semnal de alarmă că fructul sau leguma respectivă ar putea fi plină de substanțe nocive, ascunse în spatele unei aparențe sănătoase.

Concluzie

Într-o eră unde informația este la doar un click distanță, să rămâi informat despre ceea ce consumi nu este doar o opțiune, ci o necesitate. Fructele și legumele pe care le alegi pot avea un impact major asupra sănătății tale, așa că acordă atenție codurilor PLU și alege conștient!

Sursa

Must Read

spot_img