AcasăMediu & SustenabilitateVine primăvara? Cum va fi vremea în două săptămâni?

Vine primăvara? Cum va fi vremea în două săptămâni?

Meteorologii au dat publicității o nouă estimare a valorilor termice și a precipitațiilor pentru perioada 12-25 februarie

În Crișana, regiune din care face parte și județul Bihor, vremea este deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, acestora urmând a se încadra între 7 și 10 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată, de la o medie de 7 grade în prima noapte (luni spre marți), până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie.

Meteorologii mai spun că…

După ziua de miercuri, 14 februarie, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, după care valorile ar putea deveni mai ridicate.

Și mai este de adăugat…

Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie. La munte, luni, 12 februarie, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, și aici cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie.

Meteorologii continuă să prevadă…

După 15 februarie, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul a -6 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză. Vezi mai jos cum va fi vremea pe regiuni! Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa:

Must Read

spot_img