AcasăEvenimente localeVIDEO. Jessie Baneș, orădeancă cu amintiri din copilărie.

VIDEO. Jessie Baneș, orădeancă cu amintiri din copilărie.

Ea e fiica celui cunoscut ca fostul prezentator al emisiunii de mare succes, orădeanul Mihai Baneș. El e fiul lui Cosmin Gușă. Jessie și Andrei formează de mai mulți ani un cuplu de succes. Jessie a lansat o nouă piesă, special pentru românii iubitori de „acasă”. În zi de sărbătoare, artista a făcut dezvăluiri emoționante despre sărbătorile din copilărie, dar ne-a mărturisit și cum își menține silueta de viespe, în ciuda ispitelor culinare de sărbători, scrie click.ro.

Departe de toată agitația zilnică și aproape de rădăcini. Împreună cu iubitul meu, fiul lui Cosmin Gușă, voi pleca la țară, la părinți, să ne bucurăm de natură, de tradiții și de frumusețea reuniunilor de familie. Pentru mine sărbătorile sunt un moment prielnic de introspecție, prin toate activitățile specifice. Chiar și gătitul îl consider un moment relaxant, deși nu am timp pe parcursul anului să o fac foarte des, așa că voi lua cartea de bucate și voi găti un nou preparat așa cum obișnuiesc în fiecare an, a spus artista și moderatoarea GoldFM, Jessie Baneș.

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o are de Paște? De mică iubeam Paștele pentru că făceam ouă vopsite, împreună cu mama și bunica mea. Îmi amintesc că mă murdăream din cap până în picioare și ele niciodată nu mă certau. Dar satisfacția era și mai mare pentru că obișnuiam să îmi pregătesc ouăle mele „speciale” cu care, în dimineața de Paște, făceam concursul de spart ouă. Voiam să fiu eu cea al cărei ou nu se sparge, le căutam pe cele care mi se păreau mie mai „puternice” și intram în luptă. De multe ori și câștigam!

Nici nu m-ați crede cât sunt de gurmandă și pofticioasă, mai ales când vine vorba de preparatele tradiționale românești. Nu numai că o să gust, ci o să mănânc din tot ce o să fie pe masa de Paște. De sărbători niciodată nu mă mai gândesc la siluetă. Voi mânca cât poftesc, dar voi face și sport, în fiecare zi. După o masă copioasă merge foarte bine și o plimbare prin natură. Sau niște curățenie prin casă. Asta-i sfătuiesc și pe cititori să facă. Eu am învățat că un stil de viață sănătos nu înseamnă să mănânci doar salată. Mănâncă ce iubești, dar cu măsură și arde calorii în fiecare zi. Asta este rețeta ideală, a mărturisit orădeanca Jessie Baneș.

Jessie nu a mers însă să petreacă până nu a făcut publică surpriza pentru fani: o nouă melodie, așa cum periodic ne-a obișnuit – România Suverană. O piesă cu peste 105k vizualizări.

Ce semnificație are pentru ea România Suverană? România Suverană înseamnă să fim stăpâni pe propriul nostru viitor, ori noi nu putem să fim stăpâni, pentru că toate resursele noastre sunt înstrăinate, mai cu seamă frații noștri plecați peste hotare, care sunt cea mai importantă resursă, și de care politicienii își amintesc doar la vot și când trimit bani în țară. Pentru mine, ca femeie, ca româncă, tot rămâne cea mai mare arder interioară acest exod al românilor în diaspora, care nu se mai oprește. Tot mai mulți români iau drumul pribegiei.

Cunosc mulți, îmi scriu mulți, inclusiv bunica mea; le cunosc trăirile, le apreciez curajul de a-și dori o viață mai bună, chiar dacă nu în România, dar eu cred că nici ei nu pot fără România și nici România nu poate fără ei. Nu e întâmplător momentul în care am ales să lansez melodia. E Săptămâna Mare și acum sper ca lumea să aibă timp de reflecție și cei din diaspora să se sensibilizeze, pentru că țara îi vrea înapoi, nu doar de Paște, să mănânce un cozonac, un ou vopsit, ci îi vrea ca ei să își construiască un viitor aici și sper ca și politicienilor să le fie rușine și să își întoarcă privirea spre ei, nu doar când au nevoie de un vot, a spus Jessie pentru click.ro.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img