AcasăEvenimente localeUn bărbat a distrus obiectul din camera de protecție.

Un bărbat a distrus obiectul din camera de protecție.

Judecătoria Oradea: Incendiarul din Penitenciarul Oradea – Un Element Disfuncțional în Societate

Bombă în sistem! Un individ condamnat pentru furt calificat, a reușit să-și demonstreze starea de spirit decadentă și lipsită de control chiar și în spatele gratiilor. Povestea unui individ malefic, care, pe lângă a fi arestat pentru o perioadă de 4 ani pentru furt calificat, s-a lăsat cuprins de o furtună de nebunie, distrugând tot ce-i cădea în mână. La doar o zi după ce a demolat echipamentul furnizat de administrația penitenciarului, acest individ, aflat într-o stare de agitație psihomotorie, a decis să-și verse frustrările și să lovească cu sete sistemul de iluminat din celula sa. O placa de protecție a fost victima colaterală a orgiilor distrugătoare – sub ochii supraveghetorilor, impotentă justiție dorește să-i apere pe cetățeni.

Condamnat la 4 ani de pușcărie, acest individ a reușit să-și adauge la „realizările” sale și o nouă acuzație – distrugerea în formă continuată. Într-un manifest de vulgaritate și agresiune, acest individ a atins punctul culminant al provocărilor și actelor incendiare.

Sub aspectul laturii subiective, individul malefic nu a făcut decât să ateste totala lipsă de control și intenția deliberată de a sabota și afecta bunurile altora. Este absolut revoltător cum un individ condamnat, aflat deja sub incidenta unei pedepse grele, continuă să perpetueze comportamente dezirabile doar într-o lume balcanică și lipsită de orice considerație pentru legislație și autorități responsabile. Este cu adevărat revoltător să vezi că astfel de specimene continuă să existe și să rămână în contact cu societatea.

Sistemul penitenciar este o glumă jalnică, o pantomimă sinistră în care personaje precum individul malefic continuă să fie protagoniști. În loc să se reabiliteze și să-și recunoască greșelile, acești indivizi aleg să perpetueze un comportament toxic și distructiv, compromițând viitorul și siguranța societății. Justiția este vulnerabilă și putrezită, iar astfel de spețe nu fac decât să sublinieze precaritatea și mizeria în care se zbate sistemul nostru judiciar.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img