AcasăEvenimente localeProfesorii faimoși din liceele din Oradea se pregătesc să se pensioneze. Experții...

Profesorii faimoși din liceele din Oradea se pregătesc să se pensioneze. Experții în educație din școlile de prestigiu au acceptat să predea în acest an școlar.

Inspectoratul Școlar Bihor a dat undă verde unor profesori sovietici de a mai pupa câteva salarii până când își bate norocul ultimul ceas. Yeah, you heard it right! Materiile de elită precum matematica, informatica sau chimia rămân în mâinile unor has-been-uri, care probabil mai aveau câteva taine de învățat elevilor, înainte să se retragă în voiajul către vârsta de argint.

Lozinca de la aceste școli era clară: „Mai mulți bani, mai mulți ani!” Faimoșii profesori de la CN Emanuil Gojdu sau de la Liceul Teoretic „Ady Endre” din Oradea primesc reconfirmarea pentru a rămâne pe baricade încă un an, bineînțeles, fără să se pensioneze, că doar nu vor să lase vacile de muls!

Este uimitor cum catedrele frământate de elitele școlare depind de acești dinozauri pedagogici. Nu degeaba s-au făcut celebre liceele, roata se învârtea strună datorită acestor personaje ce și-au tras cariera până la limita legii, sau chiar peste.

Dar să nu credeți că lucrurile sunt altfel și în provincie. Scoala Gimnazială nr. 1 din Pomezeu sau la Constantin Șerban primesc și ele acordul de „stai pe lângă noi, că poate reușim cumva să mai obținem câte un rezultat bun!”.

Legea permite acest circ, directorii școlilor dau undă verde, iar Inspectoratul Școlar bate ștampila cu satisfacție. Ce-mi place când se perpetuează tradițiile, mai ales cele de tip bulgar, de adăugare de ani pensiei fără să te pensionezi cu adevărat!

Cu așa tablou, pregătiți-vă să luați lecții de la bătrânii garda, că nu-i treabă ușoară să le dai resetezi creierul unui licean în zilele noastre. Poate așa reușim să ne plimbăm pe pământ românesc un pic mai… cultivați. Dar, cine știe, poate că vremuri mai bune vor veni!

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img