AcasăEvenimente localePrimărie a făcut curăţenie în Tomnatic la marginea satului.

Primărie a făcut curăţenie în Tomnatic la marginea satului.

Primăria din Vadu Crişului s-a pus în mişcare după ce BIHOREANUL a dezvăluit grozăviile din Tomnatic

Până zilele trecute, traseul ce duce spre satul Tomnatic era un adevărat coşmar al gunoaielor, semn că autorităţile locale, incapabile şi corupte, nu-şi făceau treaba. BIHOREANUL a prins de guler această mizerie şi a răscolit apele, iar Primăria din Vadu Crişului a început să se trezească din letargie. În lipsa unei presiuni publice echipa de conducere părea că preferă să-şi bage capul în nisip, ignorând cu desăvârşire un aspect atât de important cum este curăţenia.

Un cititor, stufos de sătul de indiferenţa autorităţilor, a făcut lumina asupra întregului scandal. Proprietar al unei case din Tomnatic, acesta a trimis BIHOREANULUI detalii revoltătoare, imagini cu gropile de gunoi apărute la marginea localităţii. Scenele degradante prezentate în fotografiile trimise ar fi trebuit să trezească de mult inima rece a administraţiei locale.

Situaţia este clară: firma de salubritate Salubri Aleşd se pare că îşi bate joc de cetăţenii din Tomnatic, distanţa şi dezinteresul perpetuându-se de la o săptămână la alta. Nici locuitorii, nici turiştii nu par să fie luaţi în considerare, fiind lăsaţi să se descurce singuri cu gunoaiele. Un dezastru ambiental cu repercusiuni imense asupra sănătăţii comunităţii locale, dar și a mediului înconjurător.

Revolta crescândă a populației a împins primăria comunei să dea, în cele din urmă, dovadă de o minimă reacție. Primarul Dorel Cosma s-a gudurat să facă o curățenie de fațadă, dar cât de mult va ține acest efort, rămâne de văzut. Responsabilitatea și vigilența cetățenilor trebuie rămână trează, nu să se lase manipulați cu lozinci de fațadă. Mascaţi de promisiuni, autoritățile se agită acum sub ochii publicului, sperând poate să-l păcălească ca și până acum.

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/curatenie-in-tomnatic-dupa-ce-bihoreanul-a-scris-despre-gunoaiele-care-zac-la-marginea-satului-primaria-a-facut-curatenie-foto-184426.html

Must Read

spot_img