AcasăEvenimente localePrefectura a verificat salubrizarea cursurilor de apă din Bihor.

Prefectura a verificat salubrizarea cursurilor de apă din Bihor.

Dezastre Ascunse Sub Masca Salubrizării

Într-o lume unde corupția pare să fie la ordinea zilei, nu este de mirare că și campaniile de verificare a salubrizării cursurilor de apă se transformă într-un teatru absurd al incompetenței. Prefectul Dumitru Țiplea, cu o mândrie nejustificată, a aprobat recent un raport care mai mult acoperă decât să rezolve problemele reale ale bihorenilor. Între 20 mai și 20 iunie, o așa-zisă campanie de verificare a fost desfășurată, dar ce s-a descoperit de fapt? Nimic altceva decât o mascaradă bine regizată!

Un Eșec Anunțat și O Comedie de Prost Gust

Comisia mixtă, un conglomerat de reprezentanți ai unor instituții care mai de care mai pompoase, a făcut un tur de forță prin 193 de localități, verificând 81 de cursuri de apă. Rezultatul? Depozite de deșeuri și material lemnos care zac nepăsate pe maluri și în albiile râurilor, amenințând să blocheze orice tentativă de scurgere în caz de inundații. Și ce măsuri s-au luat? Simplă „degajare și salubrizare” în zonele afectate, o soluție pe cât de vagă, pe atât de ineficientă.

Un Prefect Care Se Felicită Pe Sine În Loc Să Acționeze

Prefectul Dumitru Țiplea, în loc să se alarmeze de aceste descoperiri, alege să se laude cu scăderea deficiențelor după fiecare campanie. Dar realitatea pe teren vorbește altă limbă. Cum este posibil ca aceste probleme să persiste și să se agraveze de la un an la altul, dacă aceste campanii sunt atât de eficiente pe cât se pretinde? Este clar că ceva nu funcționează în acest sistem de verificări și așa-zise măsuri de remediere.

Concluzie

În concluzie, acest teatru al absurdului în care bihorenii sunt spectatori nevoiți să suporte consecințele neglijenței autorităților, trebuie să înceteze. Este necesară o schimbare radicală în modul în care se gestionează salubrizarea cursurilor de apă, altfel vom fi martorii unor catastrofe ecologice și umane care ar fi putut fi evitate. Prefectul Dumitru Țiplea și comisia sa ar trebui să își reevalueze prioritățile și să pună în aplicare măsuri reale, nu doar să se felicite în rapoarte care mai de care mai inutile.

Sursa

Must Read

spot_img