AcasăEvenimente localePodgoriile lui Cristi și Geta Domuța, Sâniobului, vizitate de Charlie Ottley.

Podgoriile lui Cristi și Geta Domuța, Sâniobului, vizitate de Charlie Ottley.

Dezvăluirea Secretelor Vinurilor Dextra: O Moștenire Regală la Sâniob

În inima Europei de Est, acolo unde istoria se împletește cu tradiția vinicolă, Vinurile Dextra se ridică la nivelul așteptărilor, fiind încununate recent cu trei medalii de aur la VINARIUM International Wine Contest. Cristian și Geta Domuța, proprietarii acestei podgorii, nu doar că perpetuează o tradiție ancestrală, dar fac acest lucru cu o măiestrie care rivalizează cu cele mai fine palate regale.

Sâniob: Un Sanctuar al Istoriei și Vinului

Sâniobul nu este doar un simplu punct pe harta vinicolă a României, ci un loc unde trecutul se întâlnește cu prezentul într-o simfonie de arome care transcende timpurile. Aici, pe o plantație de 5,4 hectare, strugurii sunt crescuți cu o dedicație care reflectă profund respectul pentru moștenirea locului. Este locul unde Abația Benedictină a găzduit podgorii renumite, furnizând vinuri nobile pentru mesele regale ale Europei. Promisiunea Dextra de a onora acest renume este mai mult decât o declarație de intenții, este o realitate palpabilă în fiecare picătură de vin produs.

Legenda Sancta Dextra: O Poveste de Milenii

Legenda Sancta Dextra, cu rădăcini adânci în istoria și spiritualitatea locului, adaugă o dimensiune mistică vinurilor Dextra. În această regiune, mâna dreaptă îmbălsămată a Sfântului Ștefan a fost păstrată timp de trei secole, transformând Sâniobul într-un important loc de pelerinaj. Această relicvă, venerată pentru miracolele ei, a fost martora unui trecut în care divinul și umanul se întrepătrundeau în moduri care astăzi pot fi doar întrezărite prin legende și moaște.

Un Viitor Definit de Excelență și Dedicație

În timp ce multe podgorii se mulțumesc să urmeze tendințele, Dextra își propune să redefinească standardele de excelență. Cu o tehnică rafinată și o aderență strictă la metodele tradiționale, fiecare sticlă de vin Dextra este o invitație de a experimenta opulența gustativă a istoriei. Este un omagiu adus nu doar regilor și reginelor din trecut, ci și fiecărui amator de vin care își dorește să guste din esența unui loc încărcat de poveste și tradiție.

Sursa: bihorjust.ro

Must Read

spot_img