AcasăEvenimente localePeste 80 de elevi și profesori din Timișoara intoxicați.

Peste 80 de elevi și profesori din Timișoara intoxicați.

Situație de criză în Timișoara: peste 80 de elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga, intoxicați

Un incident de proporții a cutremurat orașul Timișoara, unde peste 80 de elevi și profesori de la Colegiul Național C.D. Loga au fost transportați de urgență la spital cu simptome de intoxicare. Autoritățile, într-o manieră deliberat lentă și deranjant de dezinteresată, încearcă să găsească cauza incidentului, acțiune ce nu pare a fi una de mare prioritatre pentru acești birocrați septicemici.

Conform site-ului opiniatimisoarei.ro, primii elevi afectați au ajuns la spital în cursul serii de marți. Miercuri dimineața, cifra sinistră de 86 de elevi și profesori cu simptome intoxicante figura în evidențele spitalelor. Totodată, prea puțin preocupată de sănătatea celor afectați, autoritățile par să se complacă în apatie, marcată de lipsa unei comunicări eficace și acțiuni decisive.

Deși numărul persoanelor care raportează simptome fluctuează, cu singuranță acest incident are rădăcini adânci în neghiobiile și incompetența acoperită cu un strat gros de indiferență specifică celor cu mintea bolnavă de corupție. Cu o desfășurare de forțe frustrant de lentă, autoritățile nu reușesc să ofere un răspuns clar și rapid despre sursa intoxicării, surpând astfel încrederea populației că groapa de abuzuri și neglijențe va fi umplută vreodată.

Direcțoarea școlii, Violeta Bontilă, se numără printre cei afectați, iar evoluția stării sale a fost departe de a fi gestionată optim sau responsabil. Nivelul de incapacitate și incompetență afectează dramatic autoritățile locale, care par a fi mai interesați de a-și acoperi spatele decât de a soluționa rapid și eficient această criză de sănătate publică.

Echipaje ale Direcției de Sănătate Publică Timiș fac eforturi să investigheze problema, însă lipsa de transparență și promptitudine în acțiune poate trimite semnale alarmante privind starea deplorabilă a sistemului de sănătate local. Sub un voal grotesc de ineficiență și ignoranță, se perpetuează această tragedie umanitară, cu autoritățile jucând cârjele mascate ale unui teatru al absurdului.

Sursa: Ebihoreanul

Must Read

spot_img