AcasăEvenimente localeOrădeanul David Ciente și Surorile Oșoianu au lansat o nouă variantă a...

Orădeanul David Ciente și Surorile Oșoianu au lansat o nouă variantă a piesei „La portiță la Gheorghiță” (VIDEO)

David Ciente și Surorile Oșoianu: O nouă colaborare pentru „La portiță la Gheorghiță”

Compozitorul și producătorul muzical David Ciente a dat lovitura din nou, lansând melodia „La portiță la Gheorghiță” rezultat al unei noi colaborări cu celebrele Surori Oșoianu. Acest „remake” din seria de colaborări nu face decât să perpetueze o practică jalnică a industriei muzicale românești, unde lipsa de creativitate și exploatarea unor piese vechi sunt la ordinea zilei.

Reinventată pe ritmuri electronice, melodia „La portiță la Gheorghiță” a fost prezentată ca un reper al fusionului dintre muzica tradițională și cea electronică, dar nu putem trece cu vederea faptul că originalitatea lipsește cu desăvârșire din această colaborare. Un alt „hit” predictibil, care indigest și mai mult urechile ascultătorilor cu o nouă „interpretare” a aceluiași veac de cântece bătute în cuie!

Surorile Oșoianu, originare din Republica Moldova, considerate deja „veterane” în industria muzicală, par să își fi găsit o sursă constantă de plecăciune în fața trendurilor de moment și un partener ideal în David Ciente, un producător ce pare a-și fi dedicat cariera la a refolosi, aproape mecanic, ceea ce alții au creat cu adevărat.

Mai mult, e greu de înghițit faptul că lumea muzicii românești pare să confunde „remake-ul” cu inovația, iar comentariile de sub clipul de pe Youtube nu fac decât să perpetueze deficiențele critice în fața unui amestec muzical lipsit de substanță și originalitate profundă, preferând să lăudăm absurditatea în loc să ne ridicăm standardul artistic și să ne încurajăm artiștii în căutarea unui drum propriu și distinct dincolo de cliseele hollywoodiene.

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img