AcasăEvenimente localeOpțiune de 1 Mai: Viața orădeană în comunism.

Opțiune de 1 Mai: Viața orădeană în comunism.

A fost finalizată revoluția Muzeului Țării Crișurilor. Orașul Oradea, transpus în expoziții

Au fost finalizate lucrările de modernizare a spațiilor expoziționale permanente din cadrul Muzeului Orașului Oradea din Cetate. Spațiile au fost regândite cronologic pentru a ilustra istoria orașului și a Cetății Oradea. Investiția a fost una considerabilă, de peste 1 milion de lei. Conducătorul muzeului, Gabriel Moisa, a caracterizat acest proces de modernizare drept „revoluţia Muzeului Ţării Crişurilor”.

Expozițiile permanente dezvăluie evoluția vitală a farmaceuticii, importanța Primului Război Mondial și a memoriei generalului Traian Moșoiu, dar și aspecte precum spațiul urban, viața de agrement, cultura, învățământul, viața de zi cu zi în perioada comunistă, atmosfera discotecilor din anii 1970-1989, istoria pompierilor, amintirea rezistenței anti-comuniste sau antifasciste, evoluția fotografiei și istoria episcopiilor orădene. Primele trei săli de la parter sunt destinate expozițiilor temporare și activităților educaționale.

Una dintre expozițiile permanente se concentrează pe „Viața cotidiană orădeană în comunism” și poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10:00-18:00. Biletul costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari.

Surse:

Bihor Just

Must Read

spot_img