AcasăEvenimente localeJos pălăria: Lalelele înconjoară Colegiul Onisifor Ghibu.

Jos pălăria: Lalelele înconjoară Colegiul Onisifor Ghibu.

### Jos pălăria, lalelele înconjoară clădirea Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea (FOTO)

#### Școala Orădeană a fost transformată, astăzi, într-o frumoasă grădină aflată în inima orașului. Nu, nu este o glumă, ci pur și simplu o realitate uimitoare care demonstrează că natura și frumusețea pot întrece orice barieră urbană.

Un loc istoric, acum paradis botanic

Ajunsă la cea de-a cincea ediție, acțiunea „Jos Pălăria, Oradea!” a readus un strop de culoare și parfum în viețile orădenilor, dar și în sânul unui lăcaș de cultură și învățământ. Participanții, coordonați de Asociația D’Arte, au avut sarcina să transforme spațiile verzi din interiorul colegiului în adevărate grădini de vis. Și, bineînțeles, rezultatul i-a lăsat mască pe toți cei care au intrat pe ușile impunătoare ale C.N. “Onisifor Ghibu”.

Vasile Trif, director la C.N. „Onisifor Ghibu”: „Este pentru prima dată când se întâmplă această acțiune la un liceu și ne simțim norocoși și privilegiați că s-a ales tocmai colegiul nostru pentru acest eveniment special.”

Solidaritate și muncă asiduă

Și pentru că nicio faptă bună nu trebuie lăudată fără să fie recunoscută, atât elevii cât și profesorii care s-au implicat în proiect au demonstrat că educația înseamnă mai mult decât strictul necesar. Prin implicare și muncă asiduă, aceștia au reușit să creeze un spațiu plin de frumusețe și încărcat de semnificații.

Interesant este că tocmai acest colegiu a fost gazda unui alt eveniment care a marcat orașul în ultimii ani, și anume Festivalul Internațional de Jazz de la Oradea. Un adevărat focar al culturii și creativității, C.N. „Onisifor Ghibu” pare să își consolideze renumele de promotor al artelor și al frumosului în toate formele sale.

#### Sursa: [Ebihoreanul](https://www.ebihoreanul.ro/stiri/jos-palaria-lalelele-inconjoara-cladirea-colegiului-onisifor-ghibu-din-oradea-foto-185616.html)

Must Read

spot_img