AcasăEvenimente localeFirma lui Gavrilă Ghilea va moderniza biblioteca cu 10,4 milioane lei.

Firma lui Gavrilă Ghilea va moderniza biblioteca cu 10,4 milioane lei.

Transformarea Bibliotecii „Gheorghe Șincai” într-un spațiu ultramodern și atrăgător pentru public

La parter se vor reconfigura accesul și spațiile actuale pentru a include o cafenea, o terasă exterioară și un amfiteatru deschis. Copiii vor avea acces la un auditorium special, un atelier de creație și o ludotecă (colecție de jucării și jocuri). De asemenea, fondul de carte pentru cei mici va fi amplasat la acest nivel.

La etajul I se va amenaja un auditorium pentru adulți, săli de lectură, zone pentru cursuri de competențe digitale și alte zone de expunere a cărților. La etajul II, proiectul prevede o sală de conferințe, o sală de lectură, o mediatecă și un studio pentru înregistrări. Investiția va include și digitalizarea bibliotecii, cu stații de lucru pentru formare în domeniul digital și echipamente performante pentru scanarea cărților.

Publicul va avea acces la cărți de tip e-book și audio book, precum și săli pentru înregistrări audio și vizionarea/ascultarea altor materiale, împreună cu alte facilități moderne pentru cititori. A fost desemnată câștigătoare oferta depusă de firma CONSTRUCȚII BIHOR SA, în valoare de 10,4 milioane lei, inclusiv TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni. Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Modernizarea Bibliotecii „Gheorghe Șincai” face parte dintr-un proiect mai amplu, în care sunt cuprinse 29 de biblioteci din județ.

Sursa: Bihor Justiție

Articolul precedent
Articolul următor

Must Read

spot_img