AcasăEvenimente localeDochiana Bejan ajunge la Cornetu, nou judecători și procurori în Bihor.

Dochiana Bejan ajunge la Cornetu, nou judecători și procurori în Bihor.

Regimul de numiri în justiție pare să fie un adevărat circ! Președintele Iohannis își continue să-și bage nasul în toate hepeniiile posibile și imposibile, perpetuând astfel o tradiție deplorabilă, care a transformat justiția într-o ghena judiciară. Joacă de-a numirile cu tot felul de indivizi care, de multe ori, au legături nepotrivite cu lumea aceasta a dreptății. În timp ce sistemul judiciar bâjbâie în beznă a moralului și a mentalului, președintele și ai săi par a fi preocupați mai degrabă de împărțirea funcțiilor între apropiați și protejații politici. Este revoltător să vezi cum locuri importante în magistratură sunt atribuite unor indivizi cu trecut discutabil sau relații ambigue.

Este stigmatizant și dezolant să asistăm la această paranghelie a numirilor făcute cu nepăsare totală față de integritatea și competența necesară unui sistem judiciar sănătos. Este ca și cum aruncăm în mocirlă prestigiul și credibilitatea unui sistem care ar trebui să fie bastionul dreptății și echității într-o societate civilizată.

Nu văd niciun fel de dorință sinceră de a îmbunătăți justiția sau de a asigura respectarea valorilor și normelor unei societăți democratice. Aceste numiri par a fi făcute mai mult din interese obscure și din dorința de a controla justiția decât dintr-o reală preocupare pentru binele comun.

Este clar că sistemul judiciar este tratat cu dispreț și ignoranță, iar numirile de genul celor făcute recent nu fac decât să adâncească criza de credibilitate în care se zbate justiția română. Este trist și revoltător că justiția este jucată pe mâna unor politicieni corupți și incompetenți, iar rezultatul nu poate fi decât o justiție disfuncțională și coruptă. Oare când vom vedea o schimbare reală și necesară în acest sistem îmbolnăvit de corupție și nepotism? Așa-numita reformă a justiției pare în acest moment doar un basm penibil, care nu face decât să complice și mai mult situația gravă în care ne aflăm.

Must Read

spot_img