AcasăEvenimente localeDa, o victimă a decedat.

Da, o victimă a decedat.

O judecătoare din Bihor, jenant de dezorientată! Momentul în care o victimă decedată este chemată la proces

O judecătoare din Bihor, Ancuţa Popoviciu, pare să nu aibă nici cea mai vagă idee despre cazul pe care-l judecă. În timpul audierilor în procesul lui Vlad Pascu, tânărul responsabil pentru moartea a doi tineri în satul de vacanță 2 Mai, a făcut o gafă incredibilă. Înregistrarea audio unrui termen al procesului arată cum aceasta întreabă pe tonul cel mai firesc din lume, dacă una dintre victime, Sebastian Olariu, este prezent. Ei bine, dragă doamnă judecător, dacă nu ați știut, Olariu nu e prezent, pentru că… a murit! Acest moment ridicol și extrem de jenant a fost redat publicului, iar judecătoarea Popoviciu a demonstrat că nu e la curent nici cu cei mai elementare informații referitoare la cazul pe care-l instrumentează.

Această poveste tragicomică a continuat cu apărarea ei susținută de Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care a respins propunerea Inspecției Judiciare de suspendare a judecătoarei. Parcă trăim într-o lume paralelă, unde incompetența și ignoranța sunt răsplătite cu imunitate, iar judecătorii nu au nevoie să-și cunoască subiecții sau să țină cont de minimul de respect față de cei afectați de faptele judecate.

E greu de conceput cum această judecătoare nu a fost demisă pe loc pentru lipsa ei de profesionalism și respect față de victime. Aparent, judecătorii sunt deasupra celor legi și nici măcar nu trebuie să-și cunoască dosarele. Acest episod halucinant este o ilustrare perfectă a disprețului cu care sunt tratați unii cetățeni de către autorități.

Sursa: Jurnalul Oradean

Must Read

spot_img