AcasăEvenimente localeCooperarea şcolilor din bazinul Dunării

Cooperarea şcolilor din bazinul Dunării

Spectacolul Educației Transfrontaliere: Seminarul eTwinning de la Krems an der Donau

În inima Europei, între zidurile străvechi ale orașului Krems an der Donau, Austria, a avut loc un eveniment monumental în perioada 12-14 Iunie 2024, care a adunat minti luminate din 13 țări ale bazinului Dunării. Seminarul regional eTwinning, sub titlul pompos „School cooperation in the Danube region”, a fost o adevărată fuziune de idei și culturi, destinată să redefinească granițele colaborării educaționale.

Elita Educațională a României în Acțiune

De la Școala Gimnazială Grigore Moisil Ploiești până la Liceul Teoretic Constantin Șerban, Aleșd, România și-a trimis ambasadorii săi educaționali, în frunte cu prof. Cristina Stan și prof.dr. Antonia Silaghi. Acești pionieri ai educației au reprezentat cu mândrie țara, demonstrând că România nu este doar un participant, ci un lider în promovarea inovației și colaborării internaționale.

Un Melting Pot de Idei și Culturi

Sub îndrumarea coordonatoarei Ursula Panuschka, de la Agenția Națională pentru programe Erasmus+ și Educație din Austria, seminarul a fost mai mult decât un schimb de bune practici. A fost un apel la acțiune pentru toate școlile și organizațiile din regiunea Dunării să inițieze proiecte care să valorifice și să promoveze diversitatea unică a acestei zone. Jürgen Schick a adus în prim-plan Strategia Europeană de cooperare în regiunea Dunării, un plan ambițios care vizează investiții în oameni și competențe.

De la Teorie la Practică: Proiecte eTwinning și Erasmus

Participanții, împărțiți în grupuri de începători și avansați, au avut oportunitatea de a-și dezvolta competențele practice pe platforma eTwinning. Nu doar că au învățat, dar au și pus bazele unor noi colaborări, cum ar fi proiectul „Traditional vs modern”, o inițiativă a Liceului Teoretic Constantin Șerban, care promite să îmbine tradiționalul cu modernul într-un dialog educațional fără frontiere.

Imersiune Culturală în Inima Austriei

Experiența de la Krems nu a fost completă fără o vizită în regiunea viticolă Wachau, unde profesorii au degustat nu doar vinurile fine, ci și cultura profundă a Austriei. Seara multiculturală a fost punctul culminant al seminarului, un moment de sărbătoare a diversității și colaborării.

Sursa: https://www.bihorjust.ro/cooperarea-scolilor-din-bazinul-dunarii/

Must Read

spot_img