AcasăEvenimente localeBolojan: Lucrările pentru centura Sânmartin se apropie de final

Bolojan: Lucrările pentru centura Sânmartin se apropie de final

Construcția drumului de legătură dintre Oradea și Sânmartin avansează rapid

Constructorii montează ultimele grinzi la pasajul suprateran care traversează Centura Oradea, în zona străzii Iancu de Hunedoara. Stadiul fizic al lucrărilor depășește 80%. La pasajul suprateran peste drumul comunal spre stațiunea Băile 1 Mai lucrările sunt mai avansate, cu placa de suprabetonare deja turnată. Urmează realizarea tuturor armăturilor și a hidroizolației. Drumul de legătură dintre municipiul Oradea și comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și va include bretele care se conectează cu DN76 și localitatea Haieu, având o lungime totală de 2,27 km.

Lucrările sunt executate de o asociere formată din Construcții Erbașu, Vahostav SK, Drumuri Orășenești și Procons Group, valoarea investiției fiind de 177,238 milioane lei, inclusiv TVA. Finanțarea este asigurată din fonduri UE, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. În prezent, se lucrează la încă patru centuri în Zona Metropolitană Oradea: Oșorhei (5,8 km), Sântandrei (5 km), Nojorid (8,4 km) și Biharia – Paleu (8,7 km). De asemenea, sunt în derulare proiecte și pentru Inelul Rutier Metropolitan Oradea (17 km), centura Aleșd (5,8 km) și centura Beiuș (9,3 km).

În luna mai va fi finalizată și deschisă circulația pe noua șosea, potrivit președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan. Proiectul este implementat printr-un parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Sursa: Ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img