AcasăEvenimente localeAvocatul Laura Sarca educă copiii din Lazuri de Beiuș.

Avocatul Laura Sarca educă copiii din Lazuri de Beiuș.

Săptămâna trecută, avocata Laura Sarca a ajuns să predea educație juridică și la clasele V-VIII Scoala Gimnaziala Lazuri de Beius -Hinchiriș.

Spune că a găsit elevi curioși, receptivi și dornici de cunoaștere. Ore similare a ținut avocata și la școala din Căbești și la Liceul Pedagogic Beiuș.

Ca urmare a protocolului de colaborare dintre Ministerul Justiției, Ministerul Educației, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casație şi Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România se promovează educația juridică la toate nivelurile de învățământ (primar, secundar, liceal și universitar), într-o manieră adaptată puterii de înțelegere a fiecărui participant.

Scopul educației juridice este să familiarizeze elevii cu principalele reglementări (legale, statutare și regulamentare) ce se aplică în viața cotidiană. Se insistă mai ales pe responsabilități: interdicții, permisiuni, proceduri aplicabile, sancțiuni posibile, efecte ale implicării într-o procedură disciplinară sau judiciară asupra individului și viitorului său. Avocat Laura SARCA, cu o experiență de peste 14 ani în domeniu, oferă consultanță și asistență juridică în fața tuturor instanțelor de judecată, inclusiv la Înalta Curte de Casație și Justiție, privind: Dreptul străinilor în România Dreptul european al muncii Dreptul societăților comerciale Drept contencios administrativ.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img