AcasăEvenimente localeAVE BIHOR: model de succes exportat in Mures.

AVE BIHOR: model de succes exportat in Mures.

### AVE BIHOR și F&G ECO aduc colectarea separată în Mureș

Conceptul de colectare separată în cinci fracții a ajuns și în județul Mureș, prin câștigarea contractului de gestionare a serviciului de salubritate de către AVE BIHOR SRL și F&G ECO SRL. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECOLECT MUREȘ a făcut acest pas crucial prin semnarea unui contract pe 10 ani, prin care asocierea va avea ca principal obiectiv protecția și conservarea mediului înconjurător și a sănătății populației din județul Mureș.

Pentru ca serviciul să funcționeze conform cerințelor acestui contract de delegare, am făcut mai multe investiții: am oferit peste 36.000 de pubele noi de 60 litri pentru colectarea deșeurilor reziduale din mediul urban și rural; peste 10.000 de pubele noi de 60 litri pentru colectarea deșeurilor biodegradabile din mediul urban, dotate cu CIP-uri care să permită identificarea utilizatorului/ locației, volumului și a frecvenței de colectare; aproape 1,5 milioane de saci de 120 l pentru deșeurile reciclabile din hârtie/carton, plastic/metal și 14.000 de unități de compostare.

AVE BIHOR, care este un operator de salubritate ce deservește deja aproape 200.000 de bihoreni în patru zone ale județului Bihor, s-a asociat cu F&G ECO și va desfășura în colaborare activitatea de salubritate din municipiul Reghin și zona 4 de delegare a județului Mureș, care cuprinde 23 de comune.

Care sunt obiectivele noastre și ce rezultate ne dorim? Acest contract de salubritate va crea noi locuri de muncă și va asigura colectarea separată, precum și transportul separat al deșeurilor reziduale, deșeurilor biodegradabile și deșeurilor reciclabile de hârtie/carton, plastic/metal și sticlă, dar și operarea stațiilor de transfer deșeuri reziduale, biodegradabile și reciclabile.

**Obiectivele asocierii AVE BIHOR – F&G ECO** sunt îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei, susţinerea dezvoltării economico-sociale a localităţilor, promovarea calităţii şi eficienţei serviciului, dezvoltarea durabilă a acestuia, gestionarea serviciului pe criterii de transparenţă, competitivitate şi eficienţă, protecţia şi conservarea mediului înconjurător şi a sănătăţii populației, respectarea cerințelor din legislația privind protecția mediului referitoare la salubrizarea localităților.

**AVE Bihor – schimbarea începe cu noi. Acum și în județul Mureș!**

*Sursa: [BIHOREANUL](https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ave-bihor-model-de-succes-in-bihor-exportat-in-mures-186723.html)*

Must Read

spot_img