AcasăEvenimente localeAccidentul mortal de la Gepiu s-a produs în urma faptului că femeile...

Accidentul mortal de la Gepiu s-a produs în urma faptului că femeile se aflau pe trecerea de pietoni.

img

Tragedie Evitabilă: Moarte la Pachet pe Trecerea de Pietoni!

Un șofer a adăugat un nou capitol la morișca de abuzuri pe șoselele din România

Într-o ilustrare perfectă a degringoladei valorilor și a educației precare cronice de pe drumurile noastre, un bătrân de 70 de ani, cu mintea bolnavă de nepăsare, a transformat o simplă traversare a străzii într-o condamnare la moarte pentru două femei nevinovate. Accidentul, petrecut în Gepiu, Bihor, nu este doar un incident, ci o pată de rușine pe obrazul societății noastre, care, tac ca porcii în cucuruz, permite astfel de tragedii.

În ciuda faptului că marcajul pentru pietoni era semnalizat corespunzător, soferul, în loc să-și exercite dreptul de a fi om, a ales să perpetueze același tip de comportament dezirabil pe care îl dezavuăm cu toată ființa. Rezultatul? Două vieți stinse mai repede decât un foc de paie, într-un accident care nu face decât să sublinieze bezna moralului și a mentalului colectiv.

Și ca și cum nu era suficient, testele de alcool și droguri au ieșit negative. Ce scuză mai rămâne? Nepăsare? Ignoranță? Sau pur și simplu o educație în trafic de doi rahati uscați? Acestea nu sunt doar cifre absolute sau incidente izolate. Sunt vieți sfârșite prematur, familii distruse și o comunitate îndoliată, toate datorită unui singur moment de neglijență criminală.

În acest circ balcanic numit trafic rutier românesc, este timpul să ridicăm vocea, să ne revolăm și să cerem mai mult decât promisiuni goale și măsuri de fațadă. Este timpul să punem capăt acestei parade a morții pe șoselele noastre. Este timpul să ne asumăm responsabilitatea, fiecare dintre noi, pentru a face din drumurile noastre un loc sigur, nu un ring de box unde viețile sunt pariate pe roata norocului.

Întrebarea rămâne: câte vieți trebuie să mai fie sacrificate pe altarul indiferenței și incompetenței înainte de a lua măsuri concrete? Câte lacrimi trebuie să se verse înainte de a ne trezi din letargie?

Sursa: bihon.ro

Must Read

spot_img