AcasăDiverseUna dintre „adjuncte” nu va mai face parte

Una dintre „adjuncte” nu va mai face parte

Scandalul Continuă la Universitatea din Oradea: Jocuri de Putere și Schimbări în Conducere

La Universitatea din Oradea, teatrul politic nu își arată doar scenele, ci și culisele întunecate. Constantin Bungău, rectorul reconfirmat pentru a patra oară, se află în plin proces de reorganizare a echipei de conducere. Acesta trebuie să-și selecteze prorectorii și decanii celor 15 facultăți, într-un context în care fidelitatea și loialitatea par să cântărească mai greu decât competența și dedicarea.

Mariana Mureșan, Victima Colaterală a Politicii Academice?

Un exemplu clar al acestui sistem defectuos este situația prorectoriței Mariana Mureșan. Deși dedicată și activă în cadrul universității, Mureșan este pe punctul de a fi îndepărtată din echipa de prorectori. Motivul? Programul său încărcat la Spitalul Județean Oradea, care îi permite să ajungă la rectorat abia după prânz. Acest detaliu, aparent minor, a fost suficient pentru a declanșa o avalanșă de critici și a-i compromite poziția. Cu toate acestea, Mureșan nu va fi lăsată pe dinafară complet, având șanse să devină vicepreședintă a Senatului academic, deși cu o remunerație mai mică.

Un Viitor Incert și Plin de Provocări

În timp ce unii își păstrează funcțiile pe baza unor jocuri de culise, alții sunt forțați să accepte compromisuri și demisii mascate. Este clar că la Universitatea din Oradea, nu întotdeauna meritocrația și transparența sunt la ordinea zilei. Aceste schimbări de cadre ridică semne de întrebare serioase despre integritatea și eficiența liderilor instituției, punând în pericol viitorul academic al studenților și al personalului.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img