AcasăDiverseElevii vor fi repartizați aleatoriu sau în ordine alfabetică.

Elevii vor fi repartizați aleatoriu sau în ordine alfabetică.

Reguli noi în noul an școlar

Copiii din clasele zero, a cincea şi a noua vor fi distribuiţi în urma unei trageri la sorţi sau în ordine alfabetică. Părinţii sunt revoltaţi de modificare, mai ales că şi profesorii vor fi aleşi aleatoriu. Se crează situații halucinante. Profesori care iubesc să predea, de exemplu, la matematică fizică, se vor trezi că predau la clase unde nu prea au audiență.

Ministru Educației crează controverse cu noile reguli

Ministerul Educaţiei oferă şcolilor două opţiuni pentru a alege aleatoriu elevii care fac parte din aceeaşi clasă – prima e tragerea la sorţi – copiii sunt împărţiti cu biletele în două boluri, fete şi băieţi, şi distribuiţi alternativ la fiecare clasă, A, B, C, şi aşa mai departe. A doua, e prin ordine alfabetică, fiecare fată, respectiv băiat sunt arondaţi la fiecare clasă, A, B, C, alternativ, până se termina listă. Procedura se aplică la clasele zero, a cincea şi a noua.

Rebeliune la clasa pregătitoare

La clasa a cincea, distribuirea se face doar dacă numărul de elevi din clasele a patra este prea mare sau dacă apar noi formaţiuni de studiu. Cei mai suparaţi sunt copiii, care se trezesc cu alţi colegi. Legea spune că şi profesorii trebuie distribuiţi tot la întâmplare. Marea revoltă e la clasa pregătitoare, unde părinţii ştiu exact ce învăţătoare să le educe copiii. Federația părinților consideră că Ministerul Educației ar trebui să folosească un algoritm sofisticat pentru asignarea elevilor, evitând astfel problemele apărute.

Sursa:

Bihor Just

Must Read

spot_img