AcasăDiverseCompetența instanței de contencios administrativ și fiscal | Practică neunitară

Competența instanței de contencios administrativ și fiscal | Practică neunitară

O nouă spirală de confuzie în instanțe: competența de a judeca cereri privind contractele de achiziții publice

În data de 22 – 23 mai 2023, președinții secțiilor specializate ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și curților de apel s-au adunat pentru a discuta unificarea practicii judiciare în domeniul contenciosadministrativ și fiscal. Și ce să vezi, s-a ajuns la concluzia că există o problemă de drept ridicată de Tribunalul București Secția a II a Contencios Administrativ și Fiscal în ceea ce privește competența instanței de a judeca cererile legate de executarea contractelor de achiziții publice.

Referitorii de la Tribunalul București Secția a II a Contencios Administrativ și Fiscal par să aibă opinii împărțite în ceea ce privește competența instanțelor. Deși legea este clară, pare că în practică nu toată lumea o aplică corect. Cu toții știm că în România legea e doar o sugestie, nu?

În timp ce unii interpretează legea ca un ghid pacient de instrucțiuni Lego, alții se agită în jurul unor criterii cronologice ca și cum ar juca cu cuburi de construcție. Ce să mai vorbim, haosul și neînțelegerile s-au perpetuat și în această situație, făcând dreptatea să pară tot mai departe de adevărata ei înțeles.

Sursa: Bihor Just

Must Read

spot_img