AcasăAntreprenoriatO companie oferă angajaților săi 75.000 de dolari pentru fiecare copil nou-născut....

O companie oferă angajaților săi 75.000 de dolari pentru fiecare copil nou-născut. Află în ce țară!

Grupul Booyoung oferă angajaților săi 75.000 de dolari pentru fiecare copil nou-născut

Grupul Booyoung, specializat în construcții și cu sediul în Seul, va plăti fiecărui angajat care devine părinte suma de 75.000 de dolari, pentru a ajuta la remedierea ratei de natalitate extrem de scăzute a țării. Compania va plăti retroactiv un total de 7 miliarde de woni coreeni, adică 5,25 milioane de dolari, angajaților care au devenit părinți începând cu anul 2021.

Coreea de Sud se confruntă cu cea mai scăzută rată de fertilitate din lume

Cu un indice de fertilitate de 0,78 în 2022, Coreea de Sud are cea mai scăzută rată de fertilitate din lume, iar această rată se așteaptă să scadă și mai mult, la 0,65 în 2025. Compania Booyoung Group a declarat că oferă „sprijin financiar direct” angajaților săi, subliniind importanța încurajării nașterilor și preocuparea pentru viitorul țării.

China și eforturile de stimulare a natalității

În China, agenția de turism online Trip.com anunță un bonus anual de 1.376 de dolari pentru angajații care au un copil nou-născut, pe o durată de cinci ani. Aceste măsuri vin în contextul scăderii populației timp de doi ani consecutivi, iar China, precum și alte țări, recurg la stimulente financiare pentru a contracara declinul demografic.

Sursa:

Must Read

spot_img