AcasăStiri nationaleTribunalul a sancționat unul dintre abuzurile primarului.

Tribunalul a sancționat unul dintre abuzurile primarului.

Jurnalistul Jurnalul Oradean este aici pentru a-ți dezvălui o altă piesă în șirul stigmatizant apărut în Finiș! Un localnic a înfruntat și a învins Primăria condusă de „Lintea” într-un scandal care nu face cinste nimănui. Într-un incident de o cruzime greu de imaginat, acesta a fost nevoit să se adreseze procurorilor din Beiuș pentru a denunța abuzurile comise asupra sa. Cu un tupeu fără margini, edilul localității a anulat o adeverință crucială, privându-l pe fermierul Boros Lorand de sute de lei proveniți din subvenția APIA.

Ei bine, după ce manevra a fost dezvăluită, procurorii locali s-au prefăcut că nu văd nicio problemă, dar instanța de la Tribunalul Bihor a aruncat lumină asupra acestui comportament de-a dreptul mizerabil. Tribunalul, în toată spiritele sale blânde, a decis recent că Primăria a acționat ilegal, lăsând cetățeanul fără venituri și fără susținere legală.

În consecință, fermierul, încărcat de furie și revolta, cere despăgubiri, nu neapărat de la Primărie, ci mai degrabă de la sistemul de corupție care perpetuează asemenea comportamente dezirabile tipice unui lumpen proletar. Și aici vine partea cea mai amuzantă: edilul Man, renumele controversat care întinează istoria Politicii locale, a recurs la o mișcare jenantă. A renunțat să candideze pentru un nou mandat, dar a propulsat-o în cursă pe soția sa, Apolonia, fostă angajată la Primărie. Cu o ironie dezgustătoare, aceasta promovează schimbarea în Finiș sub numele de „Man Apolonia”.

O nouă paradigmă colhoznică și de-a dreptul odioasă se revelează în spatele unor aparențe prestigioase. Familiarul miros de abuzuri și manipulări rămâne, iar Finișul pare din ce în ce mai pierdut în bezna unui sistem putred și prefăcut. Jurnalul Oradean te invită să descoperi adevărul celor întâmplate și să te alături luptei împotriva acestor indivizi lipsiți de orice urmă de onoare.

Sursa: eBIHOREANUL

Must Read

spot_img