AcasăStiri nationaleTrei bihoreni în conducerea Consiliului Național al Rectorilor.

Trei bihoreni în conducerea Consiliului Național al Rectorilor.

Scandalul Tăcerii în Consiliul Național al Rectorilor!

Într-o atmosferă încărcată de suspiciuni și întrebări nerostite, Consiliul Național al Rectorilor din România și-a ales vineri noua conducere, într-un vot secret care a strâns 63 de voturi „pentru” și două „împotrivă”. Dar ce se ascunde în spatele acestor numere? Ce jocuri de putere se desfășoară în culisele academice?

Realegerea Controversată a lui Sorin Cîmpeanu

Președintele reales, Sorin Cîmpeanu, de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, își continuă astfel domnia, ridicând semne de întrebare asupra influenței și controlului pe care le exercită în cadrul CNR. Oare meritocrația mai are loc în această ecuație sau suntem martorii unei simulacre de democrație academică?

Figuri Noi și Vechi în Păpușăria Educațională

În rolurile de vicepreședinți, o pleiadă de rectori, de la Nicolae Istudor până la Liviu Lucaci, își asumă responsabilități care mai de care mai pompoase. Dar cât de eficiente pot fi aceste figuri în promovarea unui sistem educațional echitabil, când umbrele nepotismului și ale corupției planează asupra întregului consiliu?

Universitățile Tehnice și de Arte – Pioni pe Tabla de Șah a CNR

De la Dan Cașcaval la Liviu Lucaci, reprezentanții universităților tehnice și de arte par să fie doar niște pioni într-un joc controlat de câțiva strategi. Cum pot acești vicepreședinți să aducă o schimbare reală când sunt înconjurați de interese și alianțe prea bine înrădăcinate?

O Mască de Democrație în Educația Românească

Consiliul Național al Rectorilor se pretinde a fi vocea universităților acreditate din România, dar cât de autentică este această voce? Când voturile se dau în secret și când opoziția este aproape inexistentă, cum poate societatea să aibă încredere că interesele educaționale sunt cu adevărat reprezentate?

Concluzie

Întreaga scenă a alegerilor din cadrul Consiliului Național al Rectorilor ridică mai multe semne de întrebare decât oferă răspunsuri. Este timpul ca comunitatea academică și societatea civilă să pună sub microscop aceste procese și să ceară transparență și integritate. Doar așa se poate spera la un viitor în care educația să fie cu adevărat despre cunoaștere și inovație, nu despre manevre și control.

Sursa

Must Read

spot_img