AcasăStiri nationaleTinerii invitați la dezbatere despre importanța dreptului la vot.

Tinerii invitați la dezbatere despre importanța dreptului la vot.

Oradea se pregătește pentru alegerile locale și europarlamentare

România se pregăteşte pentru alegerile locale şi europarlamentare din 9 iunie, iar în acest context centrul Europe Direct din Oradea şi Fundaţia Comunitară organizează joi, 25 aprilie, începând cu ora 18:00, în spaţiul Comuniteca din incinta Crişul Shopping Center, o dezbatere menită să pună în lumină importanţa dreptului la vot şi a spiritului civic în rândul tinerilor bihoreni.

Dezbatere cu argumente solide pe marginea temei importanței dreptului la vot

Dezbaterea va fi una academică și vor participa studenții din cadrul Oradea Debate Society. Astfel, două echipe vor dezbate cu argumente solide pe marginea temei importanţei dreptului la vot. Scopul principal al evenimentului este de a iniția un dialog constructiv între tinerii și studenții din comunitatea locală, cu privire la rolul Parlamentului European în cadrul democraţiei europene, precum și beneficiile aduse de exercitarea dreptului la vot și de implicarea civică în ansamblu.

Opinia tinerilor alegători pe teme europene importante

De asemenea, organizatorii își doresc să afle „opinia tinerilor alegători cu privire la temele principale de pe agenda Uniunii Europene cum ar fi: transformarea digitală, tranziţia verde, securitatea şi combaterea dezinformării în era digitală”, se arată într-un comunicat al Europe Direct Oradea. După dezbatere, va urma o sesiune de consultare moderată de către Sebastian Lajos, coordonatorul Centrului Europe Direct Oradea.

Eveniment adresat tinerilor și studenților

Evenimentul se adresează în mod special tinerilor, studenților, membrilor societății civile și organizațiilor studențești, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Persoanele interesate sunt îndemnate de organizatori să se înscrie prin completarea formularului disponibil aici. Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!

Sursa: https://www.ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img