AcasăStiri nationaleȘoferii băuți sau drogați pot rămâne fără permis 10 ani!

Șoferii băuți sau drogați pot rămâne fără permis 10 ani!

Șoferii iresponsabili, pedepse mai dure!

A fost adoptată o nouă lege care aruncă în aer haosul creat de șoferii beți sau drogați care se urcă la volan ca niște veritabili huligani. Camera Deputaților, în toată splendoarea sa legislativă, a băgat prin această lege o frică cumplită în inimile lor, pe care o vor simți 10 ani fără permis de conducere, dacă îi prinde fapta cea rea.

Legiferarea responsabilității?

Însă, să nu ne entuziasmăm prea tare! Asta nu înseamnă că vor fi etichetați toți ca hoții de cai, deoarece instanțele încă mai au voie să jiudece, cu oareșce bunăvoință, dacă le interzic sau nu mașinuța scumpă timp de o decadă. Asta doar dacă pragul alcoolemiei depășește limita de 0,80 g/1 alcool pur în sânge – o faptă penală ce șochează printr-o gravitate incredibilă!

Astăzi lovim cu lege, mâine cu speranță?

Legea îți bate în geam când vezi cum poliția îți ia permisul și te condamnă cu închisoare între 1 și 5 ani pentru a permite consumul de substanțe halucinogene în imobilul tău. E ca și cum ai trece printr-un furtună devastatoare de furie și sevraj…

Păcatele cifrelor

În 2023, cifrele ne arată realitatea faptelor: 25.148 de abateri legate de băutura – un circ al inepției pe șosea! Ai crede că ești într-un film de groază, dar nu, e doar România, unde șoferii se distrează să iasă neinspirat la plimbare și să încalce legile ca niște barbari fără minte!

Sursa: eBihoreanul

Must Read

spot_img