AcasăStiri nationaleSentința în dosarul de corupție al lui Florian Bodog, atacată cu apel.

Sentința în dosarul de corupție al lui Florian Bodog, atacată cu apel.

Florian Bodog și dosarul care zguduie sistemul

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, se află din nou în centrul atenției, după ce a atacat cu apel sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție. În decembrie 2024, acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de abuz în serviciu. Decizia instanței a inclus și un termen de supraveghere de doi ani, dar și obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității. Totuși, Bodog nu este singurul care contestă hotărârea. DNA și fosta sa consilieră, Olivia Marcu, au atacat, de asemenea, verdictul.

Abuz în serviciu și acuzații grave

Procurorii DNA susțin că, în perioada 2017-2018, Florian Bodog ar fi angajat-o pe Olivia Marcu ca și consilier personal, deși aceasta nu s-ar fi prezentat la locul de muncă timp de un an. În ciuda absenței, ea ar fi încasat un salariu de peste 74.000 de lei. Mai mult, Bodog este acuzat că ar fi falsificat semnături pe contracte și declarații, susținând prezența consilierei la locul de muncă, deși știa că aceasta nu își îndeplinea atribuțiile.

Apărarea fostului ministru

Florian Bodog și Olivia Marcu au respins acuzațiile, susținând că activitatea consilierei s-a desfășurat în afara sediului Ministerului Sănătății. Potrivit fostului ministru, Marcu ar fi realizat analize privind prețurile achizițiilor publice din spitalele din Capitală, descoperind discrepanțe semnificative între costurile unor consumabile și medicamente. Cu toate acestea, instanța a considerat că faptele de abuz în serviciu sunt întemeiate, condamnându-i pe ambii inculpați.

Achitări și prescripții

Deși a fost găsit vinovat de abuz în serviciu, Florian Bodog a fost achitat pentru trei acuzații de fals în înscrisuri sub semnătură privată, instanța stabilind că faptele nu există. În ceea ce privește acuzațiile de fals intelectual, acestea au fost prescrise. Olivia Marcu a primit o pedeapsă similară cu cea a fostului ministru, fiind obligată să restituie Ministerului Sănătății suma încasată în perioada angajării sale.

Un apel care promite să agite apele

Apelul depus de Florian Bodog și Olivia Marcu va fi judecat de un complet de cinci judecători ai Curții Supreme, primul termen fiind stabilit pentru luna aprilie. Într-o declarație publicată pe rețelele sociale, Bodog a subliniat că nu comentează deciziile justiției, dar că își va exercita dreptul de a contesta sentința. Rămâne de văzut dacă acest apel va aduce noi răsturnări de situație într-un caz care a scos la lumină vulnerabilitățile sistemului public.

O imagine controversată

Dosarul lui Florian Bodog ridică întrebări serioase despre integritatea și responsabilitatea liderilor politici. În timp ce fostul ministru își apără poziția, acuzațiile de abuz în serviciu și falsificare de documente aruncă o umbră asupra carierei sale. Într-un context în care încrederea publicului în instituțiile statului este deja fragilă, astfel de cazuri nu fac decât să adâncească prăpastia dintre cetățeni și cei care ar trebui să îi reprezinte.

Sursa: www.bihon.ro/stirile-judetului-bihor/sentinta-din-dosarul-de-coruptie-al-lui-florian-bodog-atacata-cu-apel-de-dna-si-de-fostul-ministru-4832236/?utm_source=rss&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

Must Read

spot_img