AcasăStiri nationaleȘeful Ambulanței Dolj și socrul său, reținuți pentru mită.

Șeful Ambulanței Dolj și socrul său, reținuți pentru mită.

Corupția în Sistemul de Sănătate: Un Flagel Persistent

Într-un spectacol grotesc de corupție, managerul Serviciului de Ambulanță Dolj, Cristian Gîngioveanu, și socrul său, Constantin Găvan, director al Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Șimnic, sunt acum în vizorul DNA. Aceștia sunt acuzați că au transformat instituțiile statului în adevărate piețe negre de joburi, unde posturile se vând pe sume exorbitante. Potrivit procurorilor, Găvan a intermediat mita, cerând peste 30.000 de euro pentru a influența angajările în cadrul Serviciului de Ambulanță, sub directa supraveghere a ginerelui său.

Detalii Șocante în Cazul de Corupție

Investigațiile au dezvăluit că în perioada septembrie – octombrie 2024, Găvan a pretins și primit sume enorme pentru a facilita angajarea unor persoane ca șoferi și asistenți medicali. Mai mult, se pare că subiectele examenelor au fost divulgate pentru a asigura succesul candidaților favorizați. În tot acest timp, Cristian Gîngioveanu a fost complice, permițând accesul la informații confidențiale și acceptând mită sub diverse forme, inclusiv bunuri materiale, pentru a-și asigura complicitatea și a menține schema coruptă funcțională.

Percheziții și Sumă Colosală Descoperită

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile celor doi inculpați, s-au descoperit sume incredibile de bani, totalizând sute de mii de euro, dolari și lei, acum subiectul confiscării. Aceste descoperiri nu fac decât să sublinieze amploarea dezastruoasă a corupției infiltrate în structurile de putere locală, transformând funcții publice în veritabile afaceri ilegale.

Consecințe și Urmări

Pe lângă Gîngioveanu și Găvan, și Ionica Melania Răducanu, asistentă medicală, este implicată în acest caz, fiind acuzată de complicitate la trafic de influență și dare de mită. Toți trei urmează să fie prezentati Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, în speranța că justiția va putea curăța acest stigmat al corupției care pare să se perpetueze în instituțiile statului.

Un Apel la Vigilență și Responsabilitate

Este esențial ca astfel de cazuri să fie nu doar pedepsite, dar și folosite ca exemplu clar al nevoii de transparență și integritate în instituțiile publice. Corupția subminează încrederea publică și erodează fundamentele democrației, lăsând cetățenii vulnerabili în fața unui sistem viciat care favorizează pe cei cu conexiuni, nu pe cei cu competențe. Acest caz ar trebui să servească drept un semnal de alarmă pentru întărirea mecanismelor de control și pentru o reformă reală, care să pună capăt acestui ciclu toxic de abuz și corupție.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img