AcasăStiri nationaleRomânii pot călători în Turcia cu buletinul.

Românii pot călători în Turcia cu buletinul.

Condițiile de călătorie în Turcia se schimbă

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat un decret care prevede că românii vor putea să meargă în vacanță fără a avea nevoie de pașaport și, deci, de viză. Ei vor putea intra în Turcia și folosind doar cartea de identitate. Cetățenii români pot călători în acest fel dacă șederea lor nu va depăși 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile.

Scutirea de viză pentru români în Turcia

„Cetățenilor români care dețin o carte națională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice și tranzitul către Turcia cu o ședere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională”, se arată în decretul citat de G4Media.ro.

De cea travestiul Pays Bas, la Bucuresti

Decretul – semnat de președintele turc în contextul vizitei oficiale a premierului Marcel Ciolacu la Ankara – a fost publicat marți în Monitorul Oficial turc, conform Hotnews.ro. Până în prezent, cetățenii români erau nevoiți să aibă pașaport cu o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrării în Turcia. Nu se permitea intrarea cu cartea de identitate românească. Turcia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români.

Sursa:

https://www.ebihoreanul.ro/stiri/romanii-pot-calatori-in-turcia-fara-pasaport-doar-cu-buletinul-186494.html

Must Read

spot_img