AcasăStiri nationaleRomânia va avea o fabrică de armament finanțată de CE.

România va avea o fabrică de armament finanțată de CE.

Un pas periculos înspre un viitor sumbru

Comisia Europeană a decis să susțină consolidarea industriei de apărare a continentului, selectând 31 de proiecte care să crească producția de muniții și pregătirea. Una dintre aceste propuneri vizează România, unde se va construi o fabrică de armament în valoare de 47 de milioane de euro. Da, ați auzit bine, noi, românii, vom avea parte de un nou loc de producție a armelor. Este mai mult decât deprimant să vedem că guvernanții noștri se bucură de o astfel de oportunitate. În loc să investească în educație sau în sănătate, preferă să ne împingă spre un drum al violenței și al războiului.

O decizie controversată, o conduită rușinoasă

România, cu cele 16 fabrici de muniție și armament de stat existente deja, primește astfel o nouă lovitură. O fabrică de pulberi construită de germanii de la Rheinmetall este planul guvernului nostru, în timp ce populația suferă din cauza lipsei investițiilor în sectoare cu adevărat relevante pentru societate. Oare la ce bun o nouă fabrică de muniție, atunci când spitalele noastre sunt subfinanțate și educația românească e într-o continuă degringoladă? Priorități egoiste și lipsite de sens se conturează în fața noastră, sub ochii noștri nedumeriți și revoltați.

Un viitor întunecat, o mentalitate toxică

Decizia Comisiei Europene de a aloca o finanțare de 500 de milioane de euro pentru producția de muniție în statele membre pare să perpetueze un sistem bolnav în care bani și resurse sunt risipiți pe instrumentele distrugerii, în loc să fie investiți în dezvoltare și progres social. Această nouă fabrică de armament poartă cu sine un șir de întrebări care ne tulbură liniștea. Oare când vom învăța că drumul către pace și bunăstare nu trece prin fabricile de război?

Iată cum Europa ne împinge către abis!

Sursa: Ebihoreanul

Must Read

spot_img