AcasăStiri nationalePropuneri concrete pentru combaterea abuzului și violenței în școli.

Propuneri concrete pentru combaterea abuzului și violenței în școli.

Propunerile elevilor din World Vision România pentru combaterea abuzului în școli

Ca urmare a cazurilor de abuz și violență petrecute în școlile din România, miercuri 13 martie elevii din Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România au prezentat Ministrului Educației o serie de propuneri concrete pentru combaterea acestui fenomen. Printre propunerile prezentate de elevi se regăsesc dezvoltarea unei platforme online dedicate raportării abuzurilor în școli, pregătirea profesorilor, campanii de conștientizare, schimbul de bune practici între școli, informare despre abuz la ora de dirigenție, consiliere de grup cu consilierul școli.

Potrivit unui sondaj referitor la siguranța online derulat de World Vision România printre adolescenți în luna februarie a acestui an, dacă ar observa un caz de abuz, cei mai mulți dintre elevi (peste jumătate) ar vorbi cu profesorul-diriginte, o treime ar vorbi cu colegii apropiați sau cu directorul școlii și un sfert ar vorbi cu părinții. Un procent mai mic (puțin peste 20%) ar vorbi cu un consilier școlar. Mai mult de unu din zece elevi nu ar vorbi cu nimeni.

Recomandări pentru combaterea abuzului în școli de la Consiliul Consultativ al Copiilor din World Vision România

Dezvoltarea unei platforme online de către Ministerul Educației, unde copiii și părinții pot reclama un caz de abuz în școală. Aceasta platforma ar trebui să fie promovată și afișată în toate școlile din România, în mediul online și mass-media. După ce o reclamație este înregistrată în platformă, trebuie să existe un protocol de intervenție și soluționare a problemei semnalizate, din partea Ministerului Educației, pentru a ajuta victima acelui abuz.

Profesorii trebuie să fie pregătiți pentru a interveni în cazul unui abuz asupra unui elev, în școli. Conducerea școlii împreună cu Ministerul Educației trebuie să organizeze campanii de conștientizare cu privire la toate formele de abuz (sexual, fizic și verbal) și efectele acestuia – pentru profesori, părinți și elevi.

Sursa: www.bihorjust.ro

Must Read

spot_img