AcasăStiri nationalePerioadă fără amenzi în sistemul eFactura

Perioadă fără amenzi în sistemul eFactura

Extindere controversată a perioadei fără amenzi în sistemul eFactura

Ministerul Finanțelor a făcut un favor uriaș mediului de afaceri, prelungind fără jenă perioada fără amenzi în sistemul eFactura până la 1 iunie. Ce act de generozitate! De ce? Oh, pentru a permite celor cu buzunare adânci să-și adapteze, încetul cu încetul, modul de a trișa sistematic și legal pentru a-și maximiza profiturile.

Cu o seninătate gretoasă, s-a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență menit să modifice legile fiscale existente, pentru a se asigura că patronii scorțișoare nu suferă consecințele nerespectării termenelor (mai ales că plătesc și ei salarii decente… cam o dată la un deceniu).

Și uite așa, măsura supremă vine să protejeze corupția, fraudarea sistemului și comportamentul josnic al celor care își bat joc de reguli. Sărbătorim prostia și nesimțirea, perpetuând un cerc vicios al privilegiilor pentru o castă oligarhică la care accesul este strict interzis pentru omul de rând.

Frământări în peisajul legislativ: Amenzi pe alocuri, privilegii pe dat afară

Așadar, la sfatul mediului de afaceri, acel „medicament” minune – fără de care economia ar fi falimentat instant – a fost prelungit cu sârguință. Și dacă până acum v-ați plâns că nu puteți fraudat suficient de lin, fără stresul potențialelor amenzi, stimați oameni de afaceri, aveți motive de bucurie! O altă porție de bypass legal vă stă la dispoziție!

E adevărat că, între patru ochi, comunicatul oficial va cita nevoia de adaptare a procedurilor și sistemele pentru a nu-i lăsa pe șmecherii cu bani fără salarii extravagant de mari. Dar nu e nevoie să ne mințim reciproc. Scopul final e știut: să se îngroașe rândurile celor care știu cum să se strecoare printre fisuri și să exploateze cu cinism noile oportunități fiscale.

Într-o țară unde mizeriile sunt tratate ca norme de conduită și corupția e la ea acasă, nu e o surpriză că se pun la cale scheme ingenioase pentru a bate sistemul și a-i exploata cu cruzime pe cei de jos. Cine are averi și putere, nu e degeaba. Păstrăm elitele intacte, că doar așa se perpetuează statutul quo, nu?

Sursa: https://www.bihorjust.ro/perioada-fara-amenzi-in-sistemul-efactura/

Must Read

spot_img