AcasăStiri nationalePensiile aferente lunii mai vor fi plătite înainte de Paște.

Pensiile aferente lunii mai vor fi plătite înainte de Paște.

Guvernul României a aprobat joi o hotărâre și un memorandum

Printr-o informare transmisă în aceeași zi, reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității Sociale spun că demersurile s-au făcut la inițiativa premierului Marcel Ciolacu. De altfel, el spunea cu o zi înainte că îşi dorește ca „toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Sărbătorile Pascale”. Astfel, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) urmează să vireze până în 30 aprilie sumele necesare către Poșta Română și către băncile comerciale cu care are încheiate convenții pentru plata acestor drepturi, conform unui comunicat asumat de Ministerul Muncii.

„Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște presupune un efort susținut pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați”

„Devansarea plății pensiilor înainte de sărbătorile de Paște presupune un efort susținut pentru care vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați, colegilor din minister, Casei Naționale de Pensii Publice și caselor teritoriale de pensii, băncilor comerciale cu care CNPP are încheiate convenții și, nu în ultimul rând, reprezentanților Poștei Române, care vor face eforturi pentru ca aceste drepturi să ajungă cât mai repede la pensionari”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura – Oprescu.

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, va fi virată către Compania Naţională Poşta Română SA suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat. Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei.

Sursa: ebihoreanul.ro

Must Read

spot_img