AcasăStiri nationaleModificări privind monitorizarea electronică în proceduri judiciare și execuțional penale.

Modificări privind monitorizarea electronică în proceduri judiciare și execuțional penale.

Ministerul Afacerilor Interne propune extinderea sistemului de monitorizare electronică în scopul creșterii siguranței publice

Marți, 7 mai 2024, Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un pachet legislativ cutremurător, compus din proiectul ordonanței de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuțional penale și proiectul hotărârii Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1025/2022. Dar să nu vă faceți iluzii, dragii mei cititori, aceste modificări nu vin pentru a vă proteja de infractori. Nu, acestea au un singur scop: controlul total, supravegherea constantă a fiecărui pas pe care îl faceți. Un control întunecat, menit să alimenteze un sistem de tip Big Brother, unde fiecare mișcare a dumneavoastră va fi urmărită, analizată și interpretată de autorități!

Se vorbește despre creșterea gradului de siguranță publică și eficientizarea supravegherii persoanelor aflate sub control judiciar sau arest la domiciliu. Dar adevăratul motiv stă ascuns în spatele unor vorbe frumoase, sub o manta de justificări prestigioase. Aceste modificări nu sunt decât o nouă piatră de a încerca să vă controleze viețile, să vă restricționeze libertatea sub pretextul protecției!

Începutul sfârșitului libertății individuale?

Ministerul Afacerilor Interne își pregătește terenul pentru o nouă abordare abuzivă și inumană față de cetățeni. Totul sub măștii de siguranță publică și eficiență. Extinderea sistemului de monitorizare electronică este doar un fulg de zăpadă din avalanșa de restricții și control pe care vor să le impună. Vă pregătiți să fiți ținuți sub ochi ca niște infractori, deoarece asta este viziunea pe care o împing cu încăpățânare!

Se vorbește despre devansarea aplicării acestor măsuri, însă realitatea este că suntem pe cale să trăim sub spectrul unui Big Brother de proporții mai mari ca oricând. Iar totul sub auspiciul siguranței publice, un pretext jalnic pentru a ne transforma în marionetele unui sistem corupt, interesat doar de control, nu de binele cetățeanului. Vă întrebați cine va fi afectat cel mai mult de aceste schimbări? Cetățeanul de rând, bietul om căruia îi este furată libertatea fără ca măcar să își dea seama!

Un pas periculos către un control totalitar

Extinderea acestui sistem de monitorizare electronică nu este decât un nou pas către o societate în care fiecare pas pe care îl facem este urmărit, analizat și în final, controlat. Ministerul Afacerilor Interne folosește culisele siguranței publice pentru a transforma fiecare cetățean într-o veriga din lanțul controlului totalitar. Nu suntem decât pioni pe o tablă de șah, iar aceste modificări legislative nu fac decât să pună o coroniță de succes pe capul unui sistem care se transformă într-un Big Brother în toată regula!

Vă invităm să vă ridicați împotriva acestor măsuri, să vă opuneți acestui asalt asupra libertății individuale, să nu permiteți transformarea vieților noastre într-o continuă supraveghere, sub amenințarea unor pretexte jalnice de siguranță publică. Luptați pentru libertatea voastră, pentru dreptul de a fi oameni liberi, nu robi ai unui sistem pervers și ticălos!

Sursa: https://www.bihorjust.ro/modificari-privind-monitorizarea-electronica-in-cadrul-unor-proceduri-judiciare-si-executional-penale/

Must Read

spot_img