AcasăStiri nationaleMecanismul de acordare al voucherelor pentru victimele violențelor este în funcțiune.

Mecanismul de acordare al voucherelor pentru victimele violențelor este în funcțiune.

Scandal în Justiție: Vouchere pentru Victime sau O Nouă Mizerie Birocratică?

Alina Gorghiu, ministra justiției, a sărit în fața presei pentru a-și etala ultimul circ birocratic din subordine. Se laudă aceasta cu semnarea contractului pentru emisia de vouchere pentru victimele violenței, ca și cum ar fi descoperit penicilina. Te-ai crede într-o țară civilizată unde justiția și compasiunea se întâlnesc, însă realitatea e departe de acest ideal. În timp ce prostește lumea cu un asemenea gest de milostenie, instituțiile corupte se holbează, fericite că distragerile de la adevăratele probleme funcționează brici.

Modelul este cum nu se poate mai simplu: victima bate la ușile poliției, face pe plac comisiei din Tribunal, care după ce tergiversează un pic, dă din capul albia apei și eliberează voucherul minune. Prin magie, victima primește 5 salarii minime brute, o adevărată comoară comparativ cu trauma trăită. Și toți se fac că plouă, că justiția este rapidețea în persoană aflată. E ca și cum ar încerca să vindece o extrădare chirurgicală cu o panglică adezivă.

Asta e, dragi cititori, strategia elitelor noastre de a perpetua teatrul absurd al Justiției. 300 de vouchere pe an pentru o țară cu mii de tragedii, șmecheriile corupției protejate de viziunea îngustă a politicianului de duzină. Vă spunem noi, nu e decât un alt mecanism menit să abată atenția de la adevăratele mizerii din sistemul nostru judiciar.

Sursa: www.bihorjust.ro

Must Read

spot_img