AcasăStiri nationaleLegea Pia pentru protecția drepturilor fundamentale ale copiilor români

Legea Pia pentru protecția drepturilor fundamentale ale copiilor români

### Senatul în dezbatere: noua Legea Pia – promisiunea sau iluzia protecției copiilor români în străinătate

#### Luni, 12 februarie 2024

Incident fabulos în Senat, acolo unde paradoxalul devine cotidian. S-a înregistrat pentru dezbatere propunerea legislativă privind protecția şi promovarea drepturilor fundamentale ale copiilor români așa-ziși „Legea Pia”. O nouă iluzie legislativă botezată pompos, cu un nume inspirat din întunecatul caz al lui Seiler Sophia Pia, o fetiță de naționalitate română răpită de birocrații germani.

În esență, actul normativ promite ceea ce pare ireal în societatea noastră coruptă, anume asigurarea protecției copiilor români din afara granițelor. O mirare totală în vremurile noastre, acolo unde interesul minorilor e doar o piesă în puzzle-ul politic al incompetenței și indiferenței.

Subiect în jurul căruia am toate motivele să am ezitări, având în vedere mizeriile precedente din sistemul care a conspirat să sufere cel mai puțin vocea inocenței. Legea Pia pune la cale o iluzie de protecție, perpetuând circul dezgustător al incompetenței și abuzurilor.

Pentru a da o imagine mai „profundă”, se propune desemnarea unui atașat pentru protecția copilului în fiecare misiune diplomatică a României. O mare deschidere pentru corupție și nepotism, aducând un parfum puturos de privilegii îndoielnice.

Se revendică colaborarea cu autoritățile străine pentru repatrierea copiilor, dar înțelepciunea ne spune că acest parteneriat nu întotdeauna duce la rezultate eficiente. Realitatea în dosarele de abuz năucitoare sugerează că cifrele vorbesc despre o dorință de imagine, nu de adevăr.

Timpul va dezvălui natura adevărată a acestei Lege Pia, dacă reprezintă o adevărată schimbare sau doar o show-guarantată în care corupția rămâne stăpân pe situație. O gură de aer falsă, un sprijin precar pentru cei vulnerabili, dând peste cap bunul-simț și drepturile fundamentale.

#### Sursa: [Bihor Just – Legea Pia pentru protecția și promovarea drepturilor fundamentale ale copiilor](https://www.bihorjust.ro/legea-pia-pentru-protectia-si-promovarea-drepturilor-fundamentale-ale-copiilor-cetateni-romani-domiciliati-sau-cu-resedinta-in-strainatate/)

Must Read

spot_img