AcasăStiri nationaleIoan Mang, vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii.

Ioan Mang, vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii.

Delegație Română în Polonia: Un Pas Înainte sau Doar Turism Parlamentar?

În luna iunie, o delegație a Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților, condusă de Bende Sandor și incluzând figuri precum Denisa Neagu și Claudiu Manta, a zburat spre Polonia. Scopul? Oficial, întâlniri de rang înalt, dar întrebările rămân: ce rezultate concrete aduc aceste vizite sau sunt doar excursii plătite din banii contribuabililor?

Întâlniri la Nivel Înalt sau Simple Formalități?

Prima oprire a fost la Marek Suski, importanta figură în politica pentru Energie și Climă din Polonia. Deși discuțiile pare că au fost abordate teme serioase, cum ar fi activele statului, detalii concrete despre rezultatele palpabile lipsesc cu desăvârșire. A fost aceasta o oportunitate ratată de a învăța din experiența Poloniei sau doar o agendă de vizite fără substansă?

Dialoguri cu Grupul de Prietenie Polonia – România

Dialogul cu Barbara Bartuș, liderul Grupului de prietenie Polonia – România, ar fi trebuit să fie punctul culminant al vizitei. Cu toate acestea, în ciuda discuțiilor despre necesitatea reluării dialogului între grupurile de prietenie, nu există nicio mențiune despre inițiative concrete sau acorduri încheiate. Se pune întrebarea: sunt aceste întâlniri doar o formă fără fond?

Concluzii: Progres Real sau Doar Fotografii de Presă?

În timp ce delegația se întoarce acasă, rămânem cu aceleași probleme nerezolvate și cu întrebări despre eficiența acestor „vizite de lucru”. Cetățenii merită transparență și rezultate, nu doar promisiuni și zâmbete în fața camerelor. Este timpul ca politicienii să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor și să aducă schimbări reale, nu doar să colecționeze invitații la întâlniri internaționale.

Sursa

Must Read

spot_img