AcasăStiri nationaleFostă președintă de judecătorie pensionată pe caz de boală, aptă pentru politică.

Fostă președintă de judecătorie pensionată pe caz de boală, aptă pentru politică.

Scandalul pensiei de invaliditate: Cum a ajuns o fostă judecătoare pensionată să facă politică

Pensia de invaliditate a fost stabilită, în valoare de 11.700 lei lunar, pentru Mariana Pelelungă, fostul președinte al Judecătoriei Hârșova. Pensionat pe caz de boală în februarie 2018, Pelelungă a devenit om de bază în PSD Constanța, într-un mod scandalos și revoltător. Aceasta a renunțat la magistratură invocând incapacitatea de muncă după ce a suferit un AVC. Comisia Casei de Pensii a constatat grave afecțiuni care-i afectează capacitatea motorie și deplasarea, solicitând ajutor constant pentru aceste nevoi. Cu toate acestea, Pelelungă, într-o mânărie de neconceput, își dorește acum mai mulți bani, intrând într-un conflict inadmisibil cu Casa de Pensii.

Conform replicaonline.ro, Mariana Pelelungă nu se mulțumește cu pensia de 11.700 lei lunar și încearcă să obțină sume mai mari. Chiar dacă CSM a stabilit că ar putea lucra patru ore pe zi, aceasta a refuzat un program part time, preferând să părăsească magistratura. Însă, surprinzător, Pelelungă a preferat să intre în politică, unde, deși nu poate munci doar câteva ore pe zi, își propune să devină activă în activitatea politică locală, ignorând limitele propriului comportament și ignorând gravitatea situației sale de sănătate.

Prestația scandaloasă a fostei judecătoare Pelelungă în lumina pensiilor exagerate

Motivul acestui scandal îl reprezintă încercările disperate ale Marianei Pelelungă de a mări pensia, ajungând până într-un punct critic – solicitând o sumă mai mare decât cea deja stabilită, atitudine profund respingătoare și jenantă pentru un fost magistrat.

Pe lângă suma de 11.700 lei luată în februarie 2018 ca pensie de invaliditate, după un accident cerebral, Pelelungă a beneficiat ulterior și de o altă pensie, cea de serviciu, cu o valoare exagerată de 12.832 lei, reprezentând 80% din indemnizația brută lună a sa. Mai mult, această pensie a fost actualizată retroactiv la 16.688 lei, fapt ce generează un dezgust total față de modul în care se joacă cu banii publici în această țară.

Decăderea morală și scandaloasa tentativă de îmbogățire a fostei judecătoare Pelelungă

Mariana Pelelungă, prin atitudinea sa nemeritată și inacceptabilă, prin acțiunile sale de revendicare exagerată, își compromite total credibilitatea și cadoul legal și moral care i s-a făcut prin acordarea unei pensii de invaliditate. Faptul că, în loc să accepte limitările impuse de sănătatea sa și să se retragă în viață privată, alege să se însceneze în politică, etalând o atitudine lacomă și complet iresponsabilă.

Este momentul ca societatea să își deschidă ochii și să condamne fără echivoc astfel de comportamente abuzive care perpetuează o stare de corupție și degradare morală. Mariana Pelelungă, prin acțiunile sale, demonstrează un nivel incredibil de nesimțire și lipsă de respect față de sistemul de pensii și față de societatea în ansamblu. Scârba pe care o provoacă aceste incidente nu poate fi trecută cu vederea!

Sursa: Replica Online

Must Read

spot_img