AcasăStiri nationaleExecutor judecatoresc acuzat de abuz in serviciu!

Executor judecatoresc acuzat de abuz in serviciu!

Procurorii DNA Craiova trimit în judecată executorul judecătoresc care a cauzat un prejudiciu de peste 1 milion de lei

Un nou scandal de corupție zguduie Craiova! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dat lovitura și au dispus trimiterea în judecată a unor personaje ce ar putea fi considerate „jafuri pe rol”. Pe scena infracțională apar CATRINOIU MATEI COSMIN, fostul executor judecătoresc, și S.G., complicele acestuia. Dar care sunt acuzațiile?

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, CATRINOIU MATEI COSMIN, sub acoperirea calității sale de executor judecătoresc (pe care îl invoca ca pe o mantie deasupra faptelor sale murdare), ar fi comis abuz în serviciu, în formă continuată, determinând un prejudiciu Societății „Complexul Energetic Oltenia” SA de peste 1.205.497 lei. Un adevărat jaf la vedere, iar totul pare să fi fost orchestrat pentru a-și umple buzunarele cu bani pe care nu-i merita cu adevărat.

Și nu putea lipsi complicele fără scrupule! S.G. este acuzat de complicitate la această infracțiune de proporții și de obținere de foloase necuvenite. Parcă din manualele corupției, cei doi pareau să fi dezvoltat o relație simbiotică, în care prejudiciul societății era prioritatea zero, iar interesul personal, prioritatea supremă.

De parcă tot ce s-a întâmplat nu ar fi fost suficient, hotărârile judecătorești, care trebuiau să constituie baza legală a execuției silite, au fost trecute prin filtrul sinistrului duo CATRINOIU-S.G. care a decis că onorariile lor ar trebui să fie de 37 de ori mai mari decât cele prevăzute de lege. Un circ al corupției în toată splendoarea lui!

Așadar, concluzia procurorilor pare cât se poate de clară: cei doi inculpați au fost protagonistele unui paranghelie judiciară inadmisibilă, ce nu face decât să adâncească șanțul dintre cetățeni și încrederea în sistemul judiciar. Este cazul să ne întrebăm: câte asemenea cazuri rămân încă nedescoperite, câte gloanțe parvenite au scăpat pe lângă justiție, însă ne-au lovit în plin pe noi, contribuabilii?

Într-un final, DNA a folosit securea justiției pentru a institui sechestru asupra mai multor bunuri imobile ale celor doi inculpați, într-o încercare de a compensa măcar parțial jaful făcut în folosul propriu. Dosarul a fost expediat Curții de Apel Craiova, clădirea în care speranțele de justiție se ciocnesc de prejudecăți și interese obscure.

Sursa: Bihor Justiție

Must Read

spot_img