AcasăStiri nationaleExamenul pentru permis de conducere se susține oriunde.

Examenul pentru permis de conducere se susține oriunde.

Marți, 13 februarie 2024

Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională, a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (Pl-x 580/2022). Actul normativ urmărește eliminarea timpilor foarte mari de așteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere, creşterea responsabilității instructorilor auto în actul de pregătire a viitorilor participanți la trafic, oferirea posibilității pentru candidații la obținerea permisului de conducere de a participa la examenele teoretice și practice oriunde în țară.

Experiența infernală

În expunerea de motive a proiectului se arată că proba practică pentru obținerea permisului de conducere e un calvar din cauza timpului de așteptare. După luni de zile, în unele cazuri, elevii se întorc pe traseu pentru a susține proba practică, însă își pierd îndemânarea și cunoștințele acumulate în timpul școlii.

Răspundere sporită

Mai mult, proiectul prevede ca pe parcursul activității de pregătire practică sau de examinare în vederea obținerii permisului de conducere, instructorul auto atestat împreună cu persoana pe care o supraveghează răspund pentru încălcarea de către acestea a regulilor de circulație sau, după caz, pentru pagubele produse terților ca urmare a producerii unui accident de circulație.

Sursa:

Bihor Just

Must Read

spot_img