AcasăStiri nationaleEmilia Șercan: Geoană a plagiat în lucrarea de doctorat.

Emilia Șercan: Geoană a plagiat în lucrarea de doctorat.

Dezvăluiri Cutremurătoare: Plagiatul în Teza de Doctorat a lui Mircea Geoană

Într-o epocă în care integritatea ar trebui să fie la cote maxime, Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, este acuzat de un furt intelectual grosolan. Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru demascarea imposturii în mediul academic și politic românesc, a aruncat bomba: peste un sfert din teza de doctorat a lui Geoană, dedicată integrării României în structurile euro-atlantice, este un plagiat cras. Concret, 78 din 279 de pagini sunt copiate fără nicio jenă din documente oficiale americane.

Un Plagiat de Proportii, Ignorat de Ani de Zile

Geoană, care a ocupat funcții diplomatice de top și a fost văzut ca un potențial candidat la prezidențiale, pare să fi tratat cu superficialitate chiar subiectul care i-a definit cariera. Lucrarea, care ar fi trebuit să fie o analiză profundă a integrării României în NATO și UE, se reduce la un simplu act de copiere a rapoartelor președinților Bill Clinton și George W. Bush. Mai mult, momente cruciale din procesul de aderare sunt complet omise, ceea ce ridică semne serioase de întrebare asupra competenței și integrității sale academice.

Geoană se Apară: Acuzații de Fake News și Victimație Politică

Confruntat cu acuzațiile, Mircea Geoană a recurs la un discurs evaziv și victimizant. Acesta a negat plagiatul, invocând onestitatea demersului său științific și acuzând schimbările de reguli academice. Mai mult, într-un ton care frizează disperarea, a sugerat că acuzațiile sunt parte a unei campanii de denigrare politică, menită să-i submineze o posibilă candidatură prezidențială. În ciuda evidențelor, Geoană a încercat să discrediteze raportările, etichetându-le drept fake news.

Un Eșec Moral și Academic

Indiferent de scuzele și teoriile conspirației invocate de Geoană, realitatea rămâne neschimbată: un lider politic și academic de talia sa nu are dreptul la asemenea abateri. Plagiatul nu este doar o eroare minoră, ci o pată majoră pe integritatea intelectuală și profesională a oricărui individ, cu atât mai mult a unuia într-o poziție atât de influentă. Este esențial ca aceste dezvăluiri să fie luate în serios, iar consecințele să reflecte gravitatea faptelor, nu doar pentru Geoană, ci pentru întregul sistem academic și politic care permite astfel de derapaje.

Sursa

Must Read

spot_img