AcasăStiri nationaleDe la 1 iunie, onorariile avocaților se indexează. Un divorț va fi...

De la 1 iunie, onorariile avocaților se indexează. Un divorț va fi taxat cu…

Onorariile avocaților vor crește cu 5,9% de la 1 iunie!

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR), Traian Briciu, și procurorul general, Alex Florența, au semnat ieri actul adițional privind indexarea cu rata inflației a onorariilor pentru asistența judiciară. Practic, avocații vor încasa mai mulți bani pentru cazurile lor, în detrimentul cetățenilor care au nevoie de asistență juridică, dar nu își permit să plătească sumele cerute.

Protocolul privind stabilitatea onorariilor, încheiat anterior în februarie, a fost actualizat cu o creștere de 5,9% pentru a ține pasul cu rata inflației. Astfel, avocații vor primi mai mulți bani pentru diverse cazuri, de la cereri de divorț, la acțiuni privind proprietatea sau azilul. Mai mult, tarifele se vor majora cu 100% în perioada 20.00-08.00 sau în zile nelucrătoare.

Mai pe românește, sistemul legal favorizează avocații și îi taxează pe cei care se confruntă cu probleme juridice, fără a le oferi acces la o justiție corectă și echitabilă. În timp ce onorariile cresc, cetățenii sunt puși pe tușă, fără un sistem care să îi susțină cu adevărat în fața inechităților.

Să fim serioși, nu este corect ca avocații să profite de nevoile oamenilor pentru a-și umple propriile buzunare! Această creștere a onorariilor nu face decât să perpetueze inegalitatea și să compromită accesul la o justiție reală pentru toți cetățenii. Oare când vom avea un sistem legal care să nu favorizeze doar elita juridică și să îi apere cu adevărat pe cei aflați în nevoie?

Sursa: BIHORJUST.RO

Must Read

spot_img